Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ στην Αττική!


Με ισοπαλία 1,5-1,5  απέναντι στο Δία Πετρούπολης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ στο ομαδικό πρωτάθλημα για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 8 ετών. Αναδείχθηκε έτσι Πρωταθλήτρια Αττικής αφού ισοβάθμησε με το ΦΟΝ Ηρακλείου και το Δία στην 1η θέση, στη συγκομιδή όμως των πόντων η Ένωση ήταν καλύτερη (12,5 η ΑΕΚ, 11,5 το Ηράκλειο και 10.5 η Πετρούπολη) και έτσι πήρε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας. Η χρυσή τριάδα είναι  κατά σειρά σκακιέρας ο Γιώργος Μπενίσης, ο Πάνος Σιμιτζόγλου και ο Ερνέστος Πιλάλης. Ο Μπενίσης πέτυχε σύντομο ματ στην Πετρούπολη για να ακολουθήσει η ήττα του συνήθως πολύ καλού Σιμιτζόγλου. Στην τελευταία παρτίδα του κρίσιμου ματς ο Πιλάλης σε μια πολύ κοφτερή θέση είχε υπεροχή, όμως δεν ρίσκαρε και πρότεινε ισοπαλία στον αντίπαλο του προκειμένου να εξασφαλίσει τον αναγκαίο βαθμό για την ΑΕΚ που θα της έδινε τον τίτλο. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και σκακιστές, γονείς και προπονητές της Ένωσης πανηγύρισαν τον πρώτο ομαδικό τίτλο της ΑΕΚ σε νεανική κατηγορία στο σκάκι. Ακολούθησε γλέντι σε τοπική ταβέρνα, με την απαραίτητη σαμπάνια, την οποία όμως δυστυχώς δεν δοκίμασαν οι πρωταθλητές, αλλά γονείς και προπονητές!! Η απονομή του Κυπέλλου θα γίνει το Δεκέμβρη στην ετήσια καθιερωμένη τελετή της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, στην οποία βραβεύονται οι πρωταθλητές όλων των νεανικών κατηγοριών της μεγαλύτερης σκακιστικής Ένωσης στη χώρα. 
Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή της ΑΕΚ, πέρα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, έχουν παίξει οι γονείς των σκακιστών, αλλά και οι προπονητές τους Αλέξανδρος Γρηγοριάδης, Αντώνης Βραγοτέρης, Γιάννης Παντελίδης και Χρήστος Πιλάλης. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των νεαρών σκακιστών της ΑΕΚ, θα είναι το φιλικό Κύπελλο ΄΄Σπύρος Μπίκος΄΄ στο οποίο αγωνίζονται ομάδες χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό. Η ΑΕΚ θα κατέβει με μια 6μελή ομάδα νέων σκακιστών και σκακιστριών που θα αγωνισθεί για τις εμπειρίες αγώνων απέναντι σε κυρίως ενήλικες σκακιστές και την προετοιμασία τους για τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα Ελλάδας που θα γίνουν τους επόμενους μήνες.  


Φωτογραφία:
 

Οι πρωταθλητές Μπενίσης, Σιμιτζόγλου, Πιλάλης με  γονείς και προπονητές τους μετά την μεγάλη τους επιτυχία. 

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Έτοιμοι για τη νίκη-τίτλο οι Juniors της ΑΕΚ

Μετά και την άνετη επικράτηση με σκορ 3-0 επί του ΣΟ Αιγάλεω (εντός έδρας), η ομάδα των Juniors του "Δικεφάλου" διατηρήθηκε στην 1η θέση της κατάταξης και πλέον το παιχνίδι της Κυριακής 20/10 με αντίπαλο τον ΑΣΟ "ΔΙΑΣ" Πετρούπολης, είναι αυτό που θα κρίνει τον τίτλο στην κατηγορία. 
Οι μικροί σκακιστές της ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των Αιγαλεωτών στη Νέα Φιλαδέλφεια και να πετύχουν τη νίκη που τόσο πολύ ήθελαν (και μάλιστα με απόλυτο σκορ). Νίκες στις σκακιέρες τους πέτυχαν οι Γιώργος Μπενίσης, Ερνέστος Πιλάλης και Παναγιώτης Σιμιτζόγλου. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον αγώνα της Πετρούπολης, αφού με νίκη η ΑΕΚ στέφεται Πρωταθλήτρια Αττικής για την κατηγορία Παμπαίδων έως 8 ετών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με ισοπαλία με σκορ 1.5-1.5, η ΑΕΚ σίγουρα κατακτά κάποιο μετάλλιο, ενώ σε περίπτωση ήττας κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και στην 5η θέση (επί συνόλου 36 ομάδων). 

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μπλούζες σκακιστικού τμήματος ΑΕΚ




Κυκλοφόρησαν οι νέες μπλούζες του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ. 
Η τιμή τους είναι 10€ και μπορεί όποιος επιθυμεί, να τις παραγγείλει είτε καλώντας στo τηλέφωνo 6945-701874 (Φώτης Αρμπής), είτε στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fapatra@hotmail.com 

Ακαδημία της ΑΕΚ στο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών Καλλιθέας


Νέα σκακιστική ακαδημία της Ένωσης, θα λειτουργήσει στο εκπληκτικό μεγάλο κτίριο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών ( http://www.cpolitan.gr ), στην Καλλιθέα (Δημοσθένους 117), που πλέον είναι χορηγός της ΑΕΚ, φιλοξενώντας την ακαδημία της κάθε Τετάρτη απόγευμα, μετά τις 18:00. Θα υπάρξουν τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους ανήλικους, αλλά και για ενήλικες. Προπονητής της νέας ακαδημίας της ΑΕΚ θα είναι ο Διεθνής της Μέτρ Κώστας Μουτούσης. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται για να εγγραφούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον έφορο του τμήματος Χρήστο Πιλάλη, στο τηλέφωνο 6974-665664. 

"Ασημένιος" ο Ερνέστος Πιλάλης

Ernestos
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο 7χρονος σκακιστής της ΑΕΚ Ερνέστος Πιλάλης, στη "Νεανική Κυριακή" που παίχθηκε στο εντευκτήριο του ΣΟ Παγκρατίου την Κυριακή 6/10/13. Αγωνίστηκαν 17 μικροί σκακιστές μέχρι 10 ετών και ο Ερνέστος (που έκανε 4 νίκες και 1 ήττα), ισοβάθμησε με άλλον ένα σκακιστή στη 2η θέση. Μια ημέρα πριν, το Σάββατο 5/10, είχε ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στο νεανικό τουρνουά του ΟΠΑ Φιλοθέης, στο οποίο συμμετείχαν 16 παιδιά μέχρι 12 ετών, όλα μεγαλύτερα από τον Ενωσίτη σκακιστή. Εκεί έκανε ικανοποιητική εμφάνιση, με 3 βαθμούς σε 6 αγώνες και τερμάτισε 7ος. Κρίσιμη ήταν η τελευταία του παρτίδα την οποία αν κέρδιζε θα τερμάτισε 3ος. 

3 στα 3 οι Juniors


Με νίκη συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων Αττικής (έως 8 ετών), οι μικροί σκακιστές της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, επικράτησαν εκτός έδρας με σκορ 2-1 επί του ΑΟ "Ζήνων" Γλυφάδας, σε ένα ματς που κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά και πλέον βρίσκονται στην 1η θέση της κατάταξης μαζί με τον ΣΟ Αιγάλεω και τον ΑΣΟ Πετρούπολης "Δίας", έχοντας 3 νίκες σε 3 αγώνες. Νίκες για την ΑΕΚ πέτυχαν οι Παναγιώτης Σιμιτζόγλου (2η σκακιέρα) και Ερνέστος Πιλάλης (3η σκακιέρα), ενώ ηττήθηκε στον αγώνα του ο Γιώργος Μπενίσης (1η σκακιέρα). Πλέον οι μικροί σκακιστές στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα για τον 4ο γύρο, ο οποίος είναι πολύ κρίσιμος. Αντίπαλος της ΑΕΚ θα είναι ο ΣΟ Αιγάλεω, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του "Δικεφάλου", στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στόχος της ΑΕΚ στα δύο παιχνίδια που απομένουν, είναι μόνο οι νίκες, οι οποίες και θα δώσουν την 1η θέση στην κατάταξη για πρώτη φορά στην Ιστορία του τμήματος, σε οποιαδήποτε από τις ομαδικές νεανικές διοργανώσεις που διοργανώνει η ΕΣΣΝΑ. Οι αγώνες των δύο τελευταίων γύρων, θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013. 

Ετικέτες