Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Επιτυχίες σκακιστών της Α.Ε.Κ. στα Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής 2008

Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τα Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής 2008, στα οποία συμμετείχαν περίπου 1.500 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Αττικής.
Αρχικά διεξήχθη η προκριματική φάση (το Σάββατο 2 Μαρτίου, σε 5 περιφέρειες) και στη συνέχεια, όσοι προκρίθηκαν (584 μαθητές και μαθήτριες), αγωνίστηκαν στην τελική φάση (Κυριακή 3 Μαρτίου).
Μετά τη διεξαγωγή της τελικής φάσης, από κάθε τάξη προκρίθηκαν 14 μαθητές και μαθήτριες και απέκτησαν έτσι το δικαίωμα να αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2008, που θα γίνει στη Χαλκιδική, 20 και 21 Απριλίου 2008.
Αρκετοί μικροί σκακιστές και σκακίστριες που ανήκουν στην ομάδα της Α.Ε.Κ., συμμετείχαν στους αγώνες που έγιναν στην κεντρική περιφέρεια και συγκεκριμένα στα Άνω Πατήσια.
Ο προπονητής των τμημάτων υποδομής της Α.Ε.Κ., Διεθνής Μαίτρ Γρηγοριάδης Αλέξανδρος, κάνοντας εξαιρετική δουλειά και διδάσκοντας στους μαθητές του τα μυστικά του σκακιού, κατάφερε να οδηγήσει 2 μαθητές και συνάμα σκακιστές της Α.Ε.Κ. στην πρόκριση για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενώ άλλος 1 μαθητής και άλλες 2 μαθήτριες, προκρίθηκαν στην τελική φάση της Αττικής, αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Αναλυτικότερα οι επιδόσεις των μικρών σκακιστών και σκακιστριών της Α.Ε.Κ.:

Προκριματική Φάση Αττικής

Νήπια και Α΄Τάξη Δημοτικού (20 συμμετοχές)
Γανωτής Νικόλαος: 1η θέση, με 5 νίκες σε 5 αγώνες
Σπυροπούλου Δανάη: 4η θέση, με 3 νίκες - 1 ισοπαλία - 1 ήττα

Γ' Δημοτικού (26 συμμετοχές)
Γανωτής Κωνσταντίνος: 1η θέση, με 4 νίκες - 1 ισοπαλία - 0 ήττες
Τσεργά Φωτεινή: 13η θέση, με 1 νίκη - 3 ισοπαλίες - 1 ήττα

Τελική Φάση Αττικής

Α' Δημοτικού (39 συμμετοχές)
Γανωτής Νικόλαος: 8η θέση, με 5 νίκες - 2 ήττες (πρόκριση στο Πανελλήνιο)
Σπυροπούλου Δανάη: 27η θέση, με 3 νίκες - 4 ήττες

Γ' Δημοτικού (69 συμμετοχές)
Γρηγοριάδης Μιχαήλ: 4η θέση, με 6 νίκες - 1 ήττα (πρόκριση στο Πανελλήνιο)
Γανωτής Κωνσταντίνος: 48η θέση, με 3 νίκες - 4 ήττες
Τσεργά Φωτεινή: 56η θέση, με 2 νίκες - 5 ήττες

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια:
  • στα παιδιά, που κατάφεραν είτε να προκριθούν είτε όχι (σημασία για μας έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια)
  • στους γονείς (για την υποστήριξη που τους παρείχαν)
  • στον προπονητή (τον κ. Αλέξανδρο όπως τον αποκαλούν τα παιδιά), για την καταπληκτική δουλειά που κάνει.
Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ (στον τομέα ΣΧΟΛΙΚΑ)

3 σχόλια:

Γιάννης Βραϊμακης είπε...

Φώτη περιμένουμε να ανεβάσεις και τις αναλυμένες παρτίδες των σκακιστών της ΑΕΚ

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ, ονομάζομαι Κωνσταντίνος Σοϊλεμέζης, είμαι 12 χρονών(πάω Στ΄ Δημ.), είμαι γραμμένος στην ΑΕΚ, έχω 1.000 elo και θα ‘θελα να σας αναφέρω πως έπαιξα στο Νομαρχιακό της πόλης μου και βγήκα πρώτος με 5 στις 5 νίκες, και πήρα πρόκριση για το Πανελλήνιο [για 2η φορά, αφού την είχα ξαναπάρει παίζοντας με την ομάδα του σχολείου μου στο Περιφερειακό Ομαδικό Στην Άμφισσα (βγήκαμε 2οι)] Για πιο αναλυτικές πληροφορίες επισκεφτείτε το blog του πατέρα μου σε αυτή τη σελίδα: http://neospalamedes.blogspot.com/2008/03/blog-post_26.html

AEK Chess Club είπε...

Αγαπητέ Κωνσταντίνε. Χαιρόμαστε για την επιτυχία σου,αλλά δεν ήταν δυνατό να τη γνωρίζουμε, αφού συμμετείχες σε σχολικό πρωτάθλημα εκτός Αθηνών. Αυτό το νέο όμως μας έδωσε μεγάλη χαρά. Στο blog αναφερθήκαμε στις επιτυχίες των μικρών σκακιστών της ΑΕΚ που συμμετείχαν στα σχολικά Αττικής, υπό την επίβλεψη του προπονητή μας κ. Γρηγοριάδη. Και πάλι πολλά μπράβο. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου και τηλεφωνικά το συντομότερο δυνατόν. Και πάλι πολλά συγχαρητήρια!!

Ετικέτες