Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Φινάλε με ήττα!

Ακόμα μια ήττα, την 6η σε ισάριθμους αγώνες, γνώρισε η αντιπροσωπευτική ομάδα της ΑΕΚ, η οποία συμμετέχει στο Διασυλλογικό Κύπελλο "ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΚΟΣ" 2008. Για μια ακόμα φορά, ο Δικέφαλος ηττήθηκε με οριακό σκορ, αφού το φύλλο αγώνα του 7ου γύρου έκλεισε με αποτέλεσμα 3,5-4.0, υπέρ του ΣΟ Παγκρατίου. Έτσι, ολοκληρώθηκε μια καταστροφική διοργάνωση για την Ένωση, η οποία εκτός από την τύχη, είχε να αντιμετωπίσει και την κακή εμφάνιση ορισμένων σκακιστών της. Στην εν λόγω αναμέτρηση με τον ΣΟ Παγκρατίου, θα μπορούσε να έχει έρθει η νίκη, αν ο εκ των εφόρων της ομάδας Φώτης Αρμπής, σε εντελώς κερδισμένη θέση, δε χάριζε (και μάλιστα με πατ), τον 1/2 πόντο στον αντίπαλό του.
Έτσι, επήλθε ακόμα μία ήττα και αυτό το συνολικό 0 στα 6 για την ΑΕΚ στη διοργάνωση. Βέβαια, να σημειωθεί ακόμα μια φορά, ότι με την ΑΕΚ αγωνίζονται σκακιστές που έχουν μικρή σκακιστική εμπειρία, οι οποίοι συμμετέχουν στις Ακαδημίες της ομάδας και που έχουν σκοπό τη χαρά της συμμετοχής και όχι τη διάκριση αυτή καθ' αυτή.
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ο Γιάννης Βραϊμάκης κέρδισε άνευ αγώνα την παρτίδα του, αφού δεν προσήλθε η αντίπαλός του, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί μισός πόντος από την ομάδα του ΣΟ Παγκρατίου. Το φύλλο αγώνα της εν λόγω αναμέτρησης, με τους σκακιστές της ΑΕΚ να αναγράφονται πρώτοι έχει ως εξής (σε παρένθεση το ΕΛΟ κάθε σκακιστή):

1. ΣΑΓΚΡΙΩΤΗΣ Γεώργιος (1910) - ΣΙΑΦΑΚΑΣ Χαράλαμπος (2105) 0 - 1
2. ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ Μιχαήλ (1850) - ΚΟΚΟΛΙΑΣ Κωνσταντίνος (2100) 1/2 - 1/2
3. ΧΑΡΑΜΗΣ Παύλος (1640) - ΤΣΟΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος-Δαίδαλος 0 - 1
4. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος (1315) - ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ Σπυρίδων (1475) 0 - 1
5. ΑΡΜΠΗΣ Φώτιος (1285) - ΣΙΑΦΑΚΑΣ Νικόλαος-Ραφαήλ (1195) 1/2 - 1/2
6. ΒΡΑΪΜΑΚΗΣ Ιωάννης (1265) - ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ Δανάη (1005) 1 - 0 (άνευ αγώνα)
7. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος (1000) - ΜΑΡΟΥΛΗ Γεωργία (1005) 1/2 - 1/2
8. ΚΑΡΚΑΛΗΣ 'Αγγελος (1000) - ΖΑΛΑΚΩΣΤΑΣ Παναγιώτης (1005) 1 - 0


Σπυρόπουλος και Καρκαλής, σε 7η και 8η σκακιέρα αντίστοιχα.



O YM Μιχάλης Πρεβενιός, ένας εκ των εφόρων του Σκακιστικού Τμήματος του Δικεφάλου, αγωνίστηκε στη 2η σκακιέρα.

Σαγκριώτης (στο βάθος), Χαραμής και Τερζόπουλος, δίνουν τις μάχες τους με τους αντιπάλους τους.

Δύο από τους τρεις εφόρους της ΑΕΚ αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με το ΣΟ Παγκρατίου και οι δύο έκαναν νούλες. Στη φωτογραφία, ο Φώτης Αρμπής αγωνίζεται στην 5η σκακιέρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το μοναδικό αυτό αρνητικό ρεκόρ (ούτε μία ισσοπαλία σε διοργάνωση) μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Πίσω από το προσωπείο των μεγάλων μεταγραφών και των προβεβλημένων παραγόντων της ομάδας βρίσκεται το απόλυτο μηδέν. Και ένας ήρωας(Αρμπής) δε σώζει την κατάσταση.

AEK Chess Club είπε...

Η πραγματικότητα λέει 0 στα 6. Όμως δεν είναι η ομάδα στο απόλυτο μηδέν. Διαφωνώ. Απλά συμμετείχαν κυρίως σκακιστές με μηδέν σκακιστική εμπειρία (Χάρης, Σπυρόπουλος, Μπατής, Καρκαλής), με ελάχιστη (Βραϊμάκης, Αρμπής, Τερζόπουλος), οι οποίοι κάποιες φορές πλαισιώθηκαν από 1-2 έμπειρους (Σιαπαρίνας, Σαγκριώτης, Πρεβενιός). Υπήρχε έντονα το στοιχείο του "έλα μωρέ πάμε να το διασκεδάσουμε", με αποτέλεσμα να υπάρχει μια χαλαρότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αρμπής, έστησε δύο στις δύο φορές, με αποτέλεσμα μια ήττα και μια ισοπαλία γι' αυτόν, στερώντας από την ομάδα μια νίκη και μια ισοπαλία. Πάντως τα ευχάριστα για το τμήμα και τις Ακαδημίες του έρχονται προσεχώς, αφού λύθηκε το πρόβλημα στέγασης και πλέον το τμήμα θα έχει ΔΙΚΟ ΤΟΥ χώρο αποκλειστικά για σκάκι. Λεπτομέρειες σύντομα...

Ετικέτες