Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Tεπελένης και Αζναουρίδης στην ΑΕΚ!



Και επίσημα σκακιστές του Δικεφάλου είναι πλέον ο Νίκος Τεπελένης και ο Σωκράτης Αζναουρίδης. Οι εν λόγω σκακιστές, πέρασαν από το εντευκτήριο της σκακιστικής ομάδας της ΑΕΚ, υπέγραψαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μεταγραφής τους και παρέλαβαν τη φανέλα της ομάδος, από τον έφορο του τμήματος Χρήστο Πιλάλη. Πρώτος κατά σειρά υπέγραψε ο Νίκος Τεπελένης. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σκακιστή, γιατρό στο επάγγελμα, ο οποίος έχει βαθμό αξιολόγησης 2269 (σύμφωνα με τις λίστες της FIDE). Ο Νίκος, πιστεύουμε ότι θα καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που είχε δημιουργηθεί στις πέντε πρώτες γενικές σκακιέρες, στις οποίες πλέον η ομάδα μετά και την προσθήκη του Κοτρότσου, εμφανίζεται πλήρης. Κατ' αυτόν τον τρόπο θέλουμε να πιστεύουμε ότι, καλύφθηκε και με το παραπάνω η αποχώρηση απ' την ομάδα του Στράτου Γρίβα, αφού στη θέση του αποκτήθηκαν δύο ισχυροί σκακιστές.
Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, είναι ο 16χρονος Αζναουρίδης Σωκράτης-Παναγιώτης. Με διεθνή βαθμό αξιολόγησης 1923, ο Σωκράτης συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους παίκτες της κατηγορίας του. Ήρθε στην ΑΕΚ, από την επίσης με προσφυγικές ρίζες, ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής (με την οποία ομάδα ο Δικέφαλος διατηρεί άριστες σχέσεις). Με την απόκτηση του Αζναουρίδη, η ΑΕΚ γίνεται πολύ ισχυρή στις αναπτυξιακές σκακιέρες. Θα πρέπει να αναφερθεί, ότι τις φανέλες στους σκακιστές, προσέφερε ο σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ στην Καλλιθέα, με την επωνυμία "Defenders", τον οποίο και ευχαριστούμε.

Έτσι, απομένει η ανακοίνωση μιας ακόμα μεταγραφής, αυτής της νεάνιδας, η οποία θα αγωνιστεί στη σκακιέρα για κορίτσια έως 16 ετών. Η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση σκακίστριας εγνωσμένης αξίας, η ανακοίνωση του ονόματος της οποίας θα πραγματοποιηθεί μόλις υπογράψει το έντυπο μεταγραφής της.

2 σχόλια:

Παναθηναϊκός είπε...

Όλο μεταγραφές κάνει η ΑΕΚ. Το 'φυτώριο" τί γίνεται;

AEK Chess Club είπε...

Οι μεταγραφές είναι για την ενίσχυση της Α' ομάδας εν όψει ΠΟΑ και Α' Εθνικής. Φυτώριο από τη μία στιγμή στην άλλη, δε γίνεται. Τμήμα juniors υπάρχει και θα κατέβει στο Παμπαίδων -12. Άλλο όμως φυτώριο και άλλο ενίσχυση. Μη ξεχνάμε, ότι στην ουσία φέτος αποκτήσαμε δικό μας χώρο (αφού στεγαζόμασταν στα γραφεία της ΑΕΚ).

Ετικέτες