Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Επιτυχίες σκακιστών της ΑΕΚ στα Ατομικά Νεανικά Αττικής 2010


ΑΖΝΑΟΥΡΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
(αριστερά στη φωτό)

Στην 1η θέση της βαθμολογίας (επί συνόλου 46 σκακιστών), τερμάτισε ο Αζναουρίδης Σωκράτης-Παναγιώτης (κατηγορία Αγοριών-16 ετών). Ο νεαρός σκακιστής του Δικεφάλου, ο οποίος μεταγράφηκε πρόσφατα στην ομάδα, νίκησε με τα μαύρα στον τελευταίο γύρο τον Δημήτρη Παππέλη και κατετάγη μόνος 1ος με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες (απόδοση 2052). Ταυτόχρονα, εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα 2010.
Στα αξιοσημείωτα είναι η διατήρηση του τίτλου στη συγκεκριμένη κατηγορία, αφού στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του 2009, στην 1η θέση είχε τερματίσει ο Κοσμάς-Λέκας Δημήτριος, ο οποίος φέτος δε συμμετείχε στους αγώνες, αφού το πρόγραμμά του ήταν υπερβολικά φορτωμένο.

TΣΙΡΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ-ΒΛΑΣΙΟΣ (στη φωτό 2ος από δεξιά)

Στην 4η θέση της βαθμολογίας στα Αγόρια -12 ετών (επί συνόλου 102 σκακιστών), τερμάτισε ο Τσίρος Φραγκίσκος-Βλάσιος. Συνολικά συγκέντρωσε 5,5 πόντους σε 7 αγώνες (απόδοση 1529). Η θέση που κατέλαβε, προήλθε μετά την άρση της ισοβαθμίας στην 3η θέση, στην οποία ισοβάθμησαν 5 σκακιστές. Ο Φραγκίσκος επίσης προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Νεανικό Πρωτάθλημα 2010.

ΤΖΑΜΟΥΣΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

Με το δελτίο του να εκδίδεται μόλις μια μέρα πριν την έναρξη των αγώνων, ο Φώτης στην παρθενική του συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες, μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσίασε. Παρακολουθεί τα μαθήματα στις ακαδημίες από το Νοέμβριο, οπότε τα συμπεράσματα για την παρουσία του μπορούν να εξαχθούν πανεύκολα. Τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας (κατηγορία Αγοριών-8 ετών, σύνολο συμμετεχόντων 35). Συγκέντρωσε 4 βαθμούς σε 7 αγώνες (απόδοση 1058).

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Στην 11η θέση της βαθμολογίας (επί συνόλου 102 σκακιστών), τερμάτισε ο Γρηγοριάδης Μιχαήλ, στην κατηγορία των Αγοριών-12 ετών. Ο Μιχάλης, συγκέντρωσε 5 βαθμούς σε 7 αγώνες (απόδοση 1321). Όπως φαίνεται και από τη σχέση της απόδοσής του (1321) και του εθνικού του ΕΛΟ (1470), η παρουσία του στο τουρνουά δεν ήταν η αναμενόμενη. Σίγουρα όμως, το μέλλον του ανήκει.

ΤΣΙΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Στην κατηγορία των Αγοριών-14 ετών, ο Τσίρος Δημήτριος τερμάτισε στην 11η θέση της βαθμολογίας (επί συνόλου 77 σκακιστών). Ο Δημήτρης συγκέντρωσε 5 βαθμούς σε 7 αγώνες (απόδοση 1377). Σαφώς και η παρουσία του κρίνεται ικανοποιητική.

ΤΣΕΡΓΑ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΑΜΑΛΙΑ

Η Φωτεινούλα, στην κατηγορία των Κοριτσιών έως 12 ετών, τερμάτισε στην 23η θέση της βαθμολογίας (συμμετείχαν 32 σκακίστριες). Συγκέντρωσε 3 βαθμούς σε 7 αγώνες (απόδοση 1025). Αν προσέξει λίγο περισσότερo, θα πάει πολύ καλύτερα, γιατί έχει μεγάλες δυνατότητες.

POMOHACI LUKA (Romania)

Ο μικρός Luka, κατάφερε να πάει καλύτερα από πέρυσι. Στη δεύτερη συμμετοχή του στους αγώνες, τερμάτισε 33ος στην κατηγορία των Αγοριών-8 ετών. Συγκέντρωσε 1,5 βαθμό σε 7 αγώνες.

ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο γιός ενός εκ των εφόρων του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ, του Μιχάλη Πρεβενιού, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τους αγώνες στην κατηγορία των Αγοριών-10 ετών. Μετά τον 1ο γύρο εγκατέλειψε λόγω ίωσης (η οποία τον οδήγησε μέχρι και το νοσοκομείο). Ευχόμαστε περαστικά και να βρεθεί σύντομα πάλι στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες