Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

H AEK στην Ικαρία


Ξεκίνησε στην Ικαρία, το Σκακιστικό Φεστιβάλ "Ίκαρος 2010", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Κήρυκο, από 13 έως 21 Ιουλίου 2010. Συμμετέχουν συνολικά 138 σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών και των δυναμικοτήτων. Από την ΑΕΚ, συμμετέχουν στο τουρνουά (ως αγωνιζόμενοι), ο Νίκος Τεπελένης, η Μαρία Πετσετίδη και η Χριστίνα-Δέσποινα Παχάκη (επάνω φωτό). Διαιτητές των αγώνων είναι οι Διεθνείς Διαιτητές FIDE Χρήστος Πιλάλης και Μιχάλης Πρεβενιός. Μετά τη λήξη του 3ου γύρου, ο Τεπελένης βρίσκεται στην 9η θέση με 2,5 βαθμούς, η Παχάκη στην 58η με 2 βαθμούς και η Πετσετίδη στην 64η με 1,5 βαθμό. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι στον 3ο γύρο είχαμε "ενδο-οικογενειακή" κόντρα μεταξύ Τεπελένη και Πετσετίδη (κάτω φωτό), με νικητή το δεύτερο.


Σύμφωνα με δελτίο τύπου των διοργανωτών, το Σάββατο 17 Ιουλίου, επέτειος της Απελευθέρωσης της Ικαρίας, θα διεξαχθεί το Ομαδικό Μεσογειακό Τουρνουά Rapid (γρήγορο σκάκι). Θα συμμετάσχουν τετραμελείς ομάδες και έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή ο ΣΟ Καλλιθέας, η ΑΕΚ (Τεπελένης, Πρεβενιός, Πιλάλης και Πετσετίδη), ο Πανελλήνιος ΓΣ, ο ΣΟ Παγκρατίου, ο ΑΠΟ "Κότινος" Χολαργού, η ΝΕ Πατρών, ο ΕΟΑΟ "ο Φυσιολάτρης" Νίκαιας, ο ΣΟ Ικαρίας "Ι. Τζελεπής" κ.α.

Το σκακιστικό τουρνουά «Ίκαρος» διεξάγεται για 33η χρονιά από τον Δήμο Αγίου Κηρύκου και τον Σκακιστικό Ικαρίας στο Αθλητικό κέντρο Αγίου Κηρύκου.

Αποτελέσματα και βαθμολογίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα http://ikaroschess.gr, ενώ οι 10 πρώτες παρτίδες κάθε γύρου μεταδίδονται ζωντανά από τη διεύθυνση http://ikaroschess.gr/live.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες