Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δυστυχώς...ήττα και στον τελευταίο γύρο!

Αποτυχία... Μόνο με αυτή τη λέξη μπορούμε να περιγράψουμε τη φετινή συμμετοχή μας στο 39ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ελλάδος, το οποίο διεξήχθη από 3 έως 8 Ιουλίου 2011, στην Ερέτρια Ευβοίας. Δικαιολογίες θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά δεν θα το κάνουμε. Στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε μια θέση πάνω από την 7η, στην οποία είχαμε τερματίσει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του 2010 και να μαζέψουμε έστω και έναν παραπάνω βαθμό, από τους 8 που είχαμε συγκεντρώσει πέρυσι. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο έγινε. Μια ΑΕΚ αγνώριστη, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει σε καμία από τις 8 σκακιέρες, έχασε με σκορ 5.5-2.5 από τον ΣΟ Ηρακλείου (ο οποίος όπως και ο "Φυσιολάτρης", εξελίσσονται σε "κακούς δαίμονες" για το Δικέφαλο) και στους δύο τελευταίους γύρους, γκρέμισε ότι καλό είχε χτίσει στους πέντε πρώτους.


Ο αγώνας εναντίον του ΣΟ Ηρακλείου, άρχισε με ήττα της Τσεργά, για να ακολουθήσει μια γρήγορη ισοπαλία του Nielsen. Ήττα και για τον Δάνη (σαφώς επηρεασμένος από το χθεσινό παιχνίδι ο μικρός) και το σκορ γρήγορα-γρήγορα γίνεται 0.5-2.5 εις βάρος της ΑΕΚ. Ακολουθούν δύο ισοπαλίες (Cmilyte και Μουτούσης), οι οποίες κάνουν τη νίκη να μοιάζει δύσκολη για την Ένωση, αφού η ομάδα της Κρήτης βρέθηκε να προηγείται με 1.5-3.5. Τελικά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σώσει ούτε την ισοπαλία, αφού η ήττα του Καλέση έδωσε οριστικά τους 2 βαθμούς στο Ηράκλειο. Στο τέλος, οι ισοπαλίες της Παχάκη και του Κοσμά-Λέκκα, δεν είχαν καμία σημασία και απλά διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Στην τελική κατάταξη, η ΑΕΚ κατετάγη τελικά στη 15η θέση (!), έχοντας 7 βαθμούς (3 νίκες - 1 ισοπαλία - 3 ήττες). Σαφώς και η παραπάνω θέση δεν αντικατοπτρίζει τη δυναμικότητά μας, αφού οι 7 γύροι στο ελβετικό σύστημα διεξαγωγής, δεν επαρκούν για δίκαιη κατάταξη, όταν αγωνίζονται 34 ομάδες. Μία ήττα στον τελευταίο γύρο, μπορεί να σε ρίξει στα "τάρταρα" ή μπορεί να σε ανεβάσει ψηλά. Συνέβη το πρώτο...

Η ουσία είναι ότι κλείνει μια χρονιά όχι ακριβώς όπως θα θέλαμε. Είναι σίγουρο ότι το τμήμα θα πάει καλύτερα στο μέλλον, όπως ακριβώς αρμόζει στο όνομα και στην Ιστορία της ομάδος. Σύντομα, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας, με σκοπό να είμαστε πανέτοιμοι τον Σεπτέμβριο. Επίσης, όπως κάθε φορά μετά από μεγάλες διοργανώσεις όπου συμμετέχει το τμήμα, θα ακολουθήσει σύντομα ανάρτηση με ανάλυση της πορείας του κάθε παίκτη/παίχτριας της ομάδας, που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα.

Για την Ιστορία, το φύλλο αγώνα με τον ΣΟ Ηρακλείου, έχει ως εξής:

Bo.13  Σ.Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥRtg-11  Α.Ε.Κ.Rtg5½:2½
5.1GMKritz Leonid2615-GMNielsen Peter Heine2681½ - ½
5.2GMPostny Evgeny2612-IMKalesis Nikolaos24761 - 0
5.3
Stavrianakis Ioannis2269-IMMoutousis Konstantinos2450½ - ½
5.4WFMMarkantonaki Haritomeni2137-GMCmilyte Viktorija2504½ - ½
5.5
Malikentzou Nafsika1640-
Pahaki Hristina-Despoina1652½ - ½
5.6
Damilakou Maria0-
Tserga Fotini10051 - 0
5.7
Dimopoulos Dimitrios1946-
Kosmas-Lekkas Dimitiros2183½ - ½
5.8
Korniotis Filippos1725-
Danis Hrisovalantis12251 - 0

Αξίζουν συγχαρητήρια και στις 34 ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα και ειδικά στις τρεις πρώτες νικήτριες, δηλαδή την ΠΣ Περιστερίου (άξια πρωταθλήτρια για 2η συνεχόμενη χρονιά), τον ΣΟ Καβάλας και την ΕΕΣ Κορυδαλλού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, μπορείτε να αντλήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα των διοργανωτών (εδώ).

Την τελική βαθμολογία, μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες