Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη του Peter Heine Nielsen

Peter Heine Nielsen: Μόνο ένας από τους 128 παίκτες θα είναι χαρούμενος στο τέλος.

Ο Peter Heine Nielsen κέρδισε έναν από τους πιο επιτυχημένους σκακιστές στα τουρνουά νοκ άουτ (Μichael Adams).

-Ήταν ματς τεσσάρων παρτίδων στην ουσία: δύο με κλασσικό χρόνο και δύο παρτίδες ράπιντ. Οι παρτίδες κλασσικού χρόνου, ήταν αρκετά ήρεμες. Είχα κάποια μικρά προβλήματα και στα δύο παιχνίδια, αν και ο αντίπαλός μου δεν ήταν πολύ επιθετικός και έπαιξε με ασφάλεια. Κάναμε δύο ισοπαλίες. Η κυρίως μάχη ξεκίνησε στα παιχνίδια ράπιντ. Στην τρίτη παρτίδα έβγαλα μια κάπως καλύτερη θέση, αλλά ο Adams κατάφερε να αμυνθεί. Στην τέταρτη παρτίδα, ξεκίνησα να έχω προβλήματα και πάλι. Αν και ήμουν σε πίεση χρόνου, προσπάθησα να ξεκινήσω μια αντεπίθεση και θυσίασα μια διαφορά. Η νίκη απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για εμένα.

Έχεις την εντύπωση ότι ο Micheal (Adams) ήταν πολύ απογοητευμένος; Συνήθως δεν φεύγει από τα νοκ άουτ τόσο νωρίς;

-Πιστεύω πως ναι. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο φορμά του τουρνουά, θα αφήσει 127 παίκτες δυσαρεστημένους και μόνο έναν ευχαριστημένο. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το σύστημα νοκ άουτ.

Peter, δεν είσαι μόνο εν ενεργεία παίκτης, αλλά είσαι και προπονητής του νυν Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Vishy Anand. Είσαι σε επαφή με τον Vishy τώρα, συζητάς μαζί του τα παιχνίδια σου ή μάλλον τα δικά του παιχνίδια που παίζει τώρα σε ένα άλλο τουρνουά;

- Ναι, βρίσκομαι σε επαφή με τον Vishy. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Μόσχα και παίζει σε τουρνουά στη μνήμη του Botvinnik. Τώρα είναι απασχολημένος με τα δικά του παιχνίδια.

Το πρωτότυπο κείμενο βρίσκεται στη διεύθυνση http://susanpolgar.blogspot.com/2011/09/only-1-from-128-will-be-happy-at-end.html .
Για τη μετάφραση: Γιάννης Βραϊμάκης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αεκάρα παντού

Ετικέτες