Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ήττα στον 5ο γύρο για το "Σπ. Μπίκος"

Την ήττα γνώρισε η ΑΕΚ από τον ΑΟ Κηφισιάς, με σκορ 1.5 - 6.5, στο πλαίσιο του 5ου γύρου του Β' Ομίλου, του Διασυλλογικού Κυπέλλου 2011 "Σπ. Μπίκος". Ο "Δικέφαλος" έτσι γνώρισε την 3η ήττα του σε 5 αγώνες και πλέον έπεσε κάτω από τη μέση της κατάταξης. 
Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να κάνουμε μία παρένθεση. Επειδή το ιστολόγιο το παρακολουθούν και φίλοι της ομάδας που δεν έχουν σχέση με το σκάκι, αλλά και επειδή τα γραφόμενα σε αυτό αναπαράγονται σε ιστοσελίδες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, θα θέλαμε να διευκρινήσουμε ότι, η εν λόγω διοργάνωση που συμμετέχει η ΑΕΚ (όπως και το Κύπελλο "Αττικής Φιλίας" που θα ακολουθήσει), είναι καθαρά φιλικού - προπονητικού χαρακτήρα και δεν είναι επίσημη διοργάνωση Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου της ΕΣΟ ή της ΕΣΣΝΑ. Αυτά προς επίλυση αποριών φίλων της ομάδας, αλλά και δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. 
Στα του αγώνα με την Κηφισιά, η ΑΕΚ δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, με αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα του σκορ. Νίκη (για ακόμα μια Κυριακή), πέτυχε ο Ζευγαρίδης, ενώ ισοπαλία έφερε ο Σιαπαρίνας. Αναλυτικά το φύλλο αγώνα, έχει ως εξής (σε παρένθεση αναγράφεται ο εθνικός βαθμός αξιολόγησης):

ΑΕΚ - ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1.5 - 6.5

1. ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ζαχαρίας (1875) - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ Νικόλαος (2025) 0 - 1
2. ΣΙΑΠΑΡΙΝΑΣ Κων/νος (1775) - ΚΕΦΑΛΑΣ Σπυρίδων (1690) 1/2 - 1/2
3. ΒΡΑΪΜΑΚΗΣ Ιωάννης (1345) - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης (1560) 0 - 1
4. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος (1165) - ΛΕΝΤΖΟΣ Ιωάννης (1185) 0 - 1
5. ΖΕΥΓΑΡΙΔΗΣ Αναστάσιος (1100) - ΣΑΡΛΗΣ Γεώργιος (1005) 1 - 0
6. ΛΕΜΑΝΗ Ειρήνη (1010) - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος-Ερνέστο (1000) 0 - 1
7. ΤΣΕΡΓΑ Φωτεινή-Αμαλία (1005) - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Άρης (1000) 0 - 1
8. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Λάμπρος (1000) - ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος (1000) 0 - 1

Η ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή (11/12), για τον 6ο γύρο, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΑΟ "Δόξα" Πεύκης, σε αγώνα που θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο της αντίπαλης ομάδας,το οποίο βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 26, στο Μαρούσι (δείτε το χάρτη με τα εντευκτήρια των σωματείων της Αττικής, εδώ).

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση, μπορείτε να αντλήσετε πατώντας εδώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω δύο απορίες τις οποίες ελπίζω να δεχτείτε ως καλοπροαίρετες.

Οι ισχυρότεροι σκακιστές της ΑΕΚ γιατί δεν αγωνίζονται με επιπλέον ομάδα; Το Κύπελλο Μπίκος επίσημη διοργάνωση είναι , αξιολογούνται κανονικά οι παρτίδες , δίνονται έπαθλα κλπ.

Η δεύτερη είναι γιατί η ΑΕΚ δεν έχει κατεβάσει ποτέ ομάδα στο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που είναι διοργάνωση της ΕΣΟ και όπως λέτε πιο σημαντική;

AEK Chess Club είπε...

Θα απαντήσω και στις δύο απορίες σας.
Σχετικά με την πρώτη, μετά από μια έρευνα που κάναμε ανάμεσα στους ισχυρούς σκακιστές μας, είδαμε ότι με βάση τα κριτήρια του Α' ομίλου, θα ήταν δύσκολο να είμαστε συνεπείς στη σύνθεση της Α' ομάδας (4 σκακιστές άνω των 1600 κάθε εβδομάδα να αγωνίζονται). Όσο για τους από κάτω σκακιστές, ήταν λάθος που δεν κατεβάσαμε και Β' ομάδα, αφού (όπως αποδείχθηκε) η ζήτηση για συμμετοχή ήταν αυξημένη. Αυτό θα το έχουμε υπόψη μας.

Όσο για το Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων, από φέτος ξεκινάει μια καινούργια προσπάθεια στις ακαδημίες, η οποία ήδη έχει αποδώσει καρπούς (εντυπωσιακούς θα έλεγα), χάρη στις προσπάθειες των Παντελίδη και Βραϊμάκη. Δυστυχώς το όλο εγχείρημα "ακαδημίες" απέτυχε τα προηγούμενα χρόνια (έλλειψη χώρου τα 3 πρώτα και κακές επιλογές τα άλλα δύο). Οπότε και σε αυτά τα πρωταθλήματα θα υπάρχει συμμετοχή μας, από την επόμενη χρονιά.
Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας του τμήματος, είδαμε τα λάθη, αναθεωρήσαμε στόχους και προτεραιότητες και...προχωράμε. Πάντως το όνομα της ΑΕΚ είναι βαρύ. Έπρεπε να δώσουμε βάση πρώτα στον πρωταθλητισμό (λέγε με γρήγορη άνοδο στην Α' Εθνική). Και επειδή δεν χωράνε πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη, κάποια πράγματα έμειναν πίσω.
Ελπίζω να σας κάλυψα.

Kosiap είπε...

καλά όλα αυτά!! Στο rapid του σαββατου θα παιξουμε? περσι κατεβασαμε 3 ομαδες!

Ετικέτες