Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Πρωταθλητής Αττικής 2009 ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης !


Για 3η φορά στην 4χρονη Ιστορία του σκακιστικού τμήματος, σκακιστής του Δικεφάλου, κατακτά το Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Αττικής. Συγκεκριμένα, μετά τους Νίκο Καλέση (2006) και Κώστα Μουτούση (2008), ήρθε η σειρά του Αλέξανδρου Γρηγοριάδη να κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Αττικής, για το έτος 2009.
Ο Διεθνής Μαιτρ (ΙΜ) του Δικεφάλου, ισοβάθμησε στην 1η θέση του 13oυ Open Τουρνουά Ηρακλείου Αττικής, μαζί με άλλους 4 σκακιστές, έχοντας 7 βαθμούς σε 9 αγώνες. Όμως, μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας, κατετάγη 2ος στη γενική κατάταξη, πίσω από το Γεωργιανό Nikoloz Managadze. Τρίτος κατετάγη ο Ρώσος Alexey Reshetnikov.
Η 2η λοιπόν θέση της γενικής κατάταξης, έδωσε στον Αλέξανδρο, τον τίτλο του Πρωταθλητή Αττικής, αφού ήταν 1ος μεταξύ των Ελλήνων συμμετεχόντων. Έτσι, εκτός από τα δύο Κύπελλα (μετά μεταλλίων) του νικητή, ο Αλέξανδρος πήρε και τα χρηματικά έπαθλα που του αναλογούσαν, αλλά και το δικαίωμα της φιλοξενίας, στο Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας, το οποίο θα διεξαχθεί από 1 έως 8 Αυγούστου 2009.
Πατήστε στο παρακάτω link, για να δείτε το βίντεο της απονομής του Κυπέλλου του Πρωταθλητή Αττικής στον Αλέξανδρο.



Πάντα τέτοια Αλέξανδρε.


Όμως οι επιτυχίες δε σταματούν εδώ. Ο Κοσμάς - Λέκκας Δημήτριος, τερμάτισε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης (στο Α' Γκρουπ δυναμικότητας), κατακτώντας την 1η θέση στους νέους κάτω των 16 ετών (και τη δωρεάν φιλοξενία στο ΔΤ της Λέρου). Ο Δημήτρης, έχασε στο "τσακ" τη νόρμα IM, αφού ναι μεν συγκέντρωσε 6,5 βαθμούς και όλες τις προϋποθέσεις για να την πετύχει, όμως δεν έπαιξε αντίπαλος με τρεις Διεθνοτιτλούχους (όπως προβλέπεται), αλλά με δύο. Δεν πειράζει, το μέλλον είναι όλο δικό του και υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα για τον εξαιρετικά ταλαντούχο νεαρό σκακιστή του Δικεφάλου, για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.


Ο τρίτος της παρέας του Α' Γκρουπ, ο μικρός γιός του Αλέξανδρου, ο Μιχάλης Γρηγοριάδης, κατετάγη στην 74η θέση, επί συνόλου 95 συμμετεχόντων, έχοντας συγκεντρώσει 3 βαθμούς. Η συμμετοχή του στο υψηλότερο γκρουπ δυναμικότητας (το Α'), αποφασίστηκε από τον προπονητή και πατέρα του Αλέξανδρο, ώστε να παίξει με όσο το δυνατόν ισχυρότερους αντιπάλους και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εν όψη της συμμετοχής του στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα, τα οποία ξεκινούν στη Χαλκιδική, στις 25 Ιουνίου.


Αλλά και στο Β' Γκρουπ είχαμε επιτυχίες. Ο δραστήριος Γιάννης Βραϊμάκης, κατετάγη στην 30η θέση, επί συνόλου 146 συμμετεχόντων, μαζεύοντας 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες.


Ο 10χρονος Τσίρος Φραγκίσκος-Βλάσιος, τερμάτισε στην 32η θέση, επίσης με 5,5 βαθμούς, κερδίζοντας ταυτόχρονα τη 2η θέση στην κατηγορία του, δηλαδή στα αγόρια έως 10 ετών.


Τέλος, ο αδερφός του Βλάση, ο Τσίρος Δημήτριος, κατετάγη στην 67η θέση, με 4,5 βαθμούς (τερματίζοντας δηλαδή πάνω από τη μέση), ολοκληρώνοντας τις συμμετοχές και τις επιτυχίες των σκακιστών της ΑΕΚ.
Δε θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε, ότι "ψυχή" της διοργάνωσης ήταν ένας εκ των εφόρων της ΑΕΚ, ο Μιχάλης Πρεβενιός, ο οποίος στο τέλος πήρε τα εύσημα, από τον Πρόεδρο της ΕΣΣΝΑ κ. Ιωάννη Γαλάνη, για τη συμβολή του στην άριστη οργάνωση του τουρνουά (κληρώσεις, επικεφαλής διαιτητής). Τέλος, θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, για την άρτια (κατά το δυνατόν) διοργάνωση του τουρνουά, το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολύ κόσμο και είναι από τα μαζικότερα και δυνατότερα που γίνονται αρχές κάθε καλοκαιριού στην Αττική. Και του χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες