Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Πρωτοσέλιδο η επιτυχία του τμήματος!

Στην Ελλάδα, το να ενημερώνεται κανείς για τα τεκταινόμενα στο σκακιστικό χώρο από τις στήλες των αθλητικών εφημερίδων, είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο, μιας και το σκάκι δεν τυγχάνει της προβολής που έχουν άλλα λιγότερο σημαντικά και διαδεδομένα στο ευρύ κοινό (κατά τη γνώμη μας) σπορ. Όμως η επιτυχία του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ, δεν πέρασε στα ψιλά γράμματα, αλλά έγινε πρωτοσέλιδο! Συγκεκριμένα και οι δύο εφημερίδες καθημερινής κυκλοφορίας που καλύπτουν κατά κύριο λόγο το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, η "SCORE Live" και η "ΩΡΑ των Σπορ", είχαν στην πρώτη τους σελίδα αναφορά για την "άνοδο" της ομάδας στην Α' Εθνική.
Αλλά όχι μόνο στον έντυπο τύπο, αλλά και στο διαδίκτυο, η επιτυχία του τμήματος έτυχε σημαντικής αναφοράς. Τόσο στην ιστοσελίδα www.aek365.gr, όσο και στην www.orasports.gr, υπήρξαν αναρτήσεις για την κατάληψη μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων στον ΠΟΑ 2010, που οδηγούν στην Α' Εθνική φέτος το καλοκαίρι.
Αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε τα links...

1. "Στη θέση που της αξίζει" (από το aek365.gr)

http://www.aek365.gr/article.php?id=50164&cat_id=133

2. "Στην Α' Εθνική ο Δικέφαλος"

http://www.orasports.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001001009&nodeId=276&articleId=8398

3. "Να γιγαντώσουμε την ΑΕΚ" (Συνέντευξη του εκ των εφόρων tου τμήματος Φ. Αρμπή στο aek365.gr)

http://www.aek365.gr/article.php?id=50180&cat_id=133


Αποδελτίωση εφημερίδων

"SCORE Live" (φύλλο Δευτέρας 8 Μαρτίου 2010)


"ΩΡΑ των ΣΠΟΡ" (φύλλο Δευτέρας 8 Μαρτίου 2010)


2 σχόλια:

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Πρέπει νομίζω όλοι μας να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, πρώτα απ' όλα που προωθεί το σκάκι. Μακάρι όλες οι μεγάλες ομάδες σε άλλα σπορ να έδιναν αυτό το παράδειγμα. Μιλάω ως φίλος μιας άλλης μεγάλης ομάδας, του Παναθηναϊκού, ελπίζοντας κάποια στιγμή να ξαναδημιουργηθεί το σκακιστικό τμήμα του.
Όσο για την συγκεκριμένη εφημερίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που γράφει για το σκάκι. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους προωθούν το πνευματικό μας άθλημα!

AEK Chess Club είπε...

Φίλε Ηλία σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Κατά τη γνώμη μου, ένα είναι το μυστικό της επιτυχίας έως τώρα της ΑΕΚ. Το ότι οι έφοροι που την κατευθύνουν είναι τριών κατηγοριών:

Πιλάλης: ΑΕΚτζής, αλλά πιό κοντά στο σκάκι
Πρεβενιός: ΑΕΚτζής - άνθρωπος του σκακιού κατά 50-50%
Αρμπής: Ναι μεν σκακιστής (ο Θεός να τον κάνει), αλλά πιό πολύ ΑΕΚτζής.

Αυτούς τους πλαισιώνουν οι Βραϊμάκης (πρώτα σκάκι, μετά ΑΕΚ) και ο Πελεκούδας (πρώτα ΑΕΚ και μετά σκάκι).

Οπότε, όλοι προσπαθούν ταυτόχρονα για την προβολή του αγαπημένου μας σπορ μέσα από μια μεγάλη ομάδα που μπορεί να προβάλει το οτιδήποτε.
Δεν ξέρω αν το σκεπτικό μου είναι σωστό, αλλά νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος. Μεγάλη ομάδα (ΑΕΚ), φανατικοί οπαδοι οπαδοί στην εφορία του τμήματος, με αγάπη για το σκάκι.

Ετικέτες