Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

1ο Τουρνουά Ράπιντ Fischer Random




Το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ διοργανώνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 τουρνουά Rapid Fischer Random.


1. Διευθυντής Αγώνων: ορίζεται ο Φώτης Αρμπής, ενώ διαιτητής θα είναι ο Γιάννης Βραϊμάκης.


2. Τόπος και Χρόνος Διεξαγωγής: Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Θεμιστοκλή Σοφούλη και Στρατηγού Παπάγου 100, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 19:00 ενώ η δήλωση συμμετοχής και η επιβεβαίωση των συμμετοχών θα είναι μέχρι τις 18:45.


3. Δίκαιωμα Συμμετοχής: έχουν όλοι ανεξάρτητα αν έχουν δελτίο σκακιστή και ανεξάρτητα ΕΛΟ. Δεν υπάρχει παράβολο.


4. Σύστημα Αγώνων: Θα είναι ελβετικό 7 γύρων, ενώ ο καθορισμός της αρχικής θέσης θα γίνεται στην αρχή κάθε γύρου από τον διαιτητή των αγώνων, η οποία αρχική θέση θα είναι η ίδια για όλες τις παρτίδες του γύρου. Η αρχική θέση θα επιλέγεται ηλεκτρονικά. Η βαθμολογία των σκακιστών θα είναι 1 βαθμός για νίκη, ½ για ισοπαλία και 0 για την ήττα. Ο μέγιστος αριθμός σκακιστών που μπορούν να λάβουν μέρος είναι 30.


5. Χρόνος Σκέψης: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα. Ο τύπος χρονομέτρου θα είναι Bronstein, και ο χρόνος σκέψης θα είναι 5' + 3''.


6. Αρχική Κατάταξη: Πριν την έναρξη του πρώτου γύρου η κατάταξη των σκακιστών θα γίνει με το ΕΛΟ τους, ενώ αν δεν έχουν θα γίνει με βάση το επίθετό τους.


7. Τελική Κατάταξη: Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η τελική κατάταξη είναι τα εξής:


α) Μπούχολτζ,

β) Μέντιαν Μπούχολτζ,
γ) Αποτέλεσμα τουρνουά ισόβαθμων,

δ) Αριθμός νικών,

ε) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας.


8. Κανονισμοί των αγώνων: θα είναι οι κανονισμοί για το σκάκι 960, της διεθνούς ομοσπονδίας σκακιού.


9. Έπαθλα: Οι 3 πρώτοι σκακιστές θα λάβουν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.


10. Δηλώσεις συμμετοχής: στους Γιάννης Βραϊμάκης (6972-010471, johnvraimakis@gmail.com) και Φώτης Αρμπής (6945-701874, fapatra@hotmail.com)



Στο παρακάτω link θα βρείτε τους κανόνες του σκακιού από την ΕΣΟ, όπου υπάρχει αναφορά στους κανόνες για το σκάκι Fischer Random:

http://www.chessfed.gr/files/FIDE_laws_of_chess_2009_gr.doc


Λίγα λόγια και για το χρονόμετρο Bronstein. Σε αυτό τον τύπο χρονόμετρου υπάρχει μια καθυστέρηση πριν αρχίσει να μετράει το χρονόμετρο για κάθε κίνηση. Αν ο παίκτης ολοκληρώσει την κίνησή του πριν τελειώσει η καθυστέρηση, ούτε χάνει αλλά ούτε και κερδίζει χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες