Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Στην ΑΕΚ ο δευτεραθλητής Παμπαίδων 2011, Βασίλης Παπακώστας!


Τελείωσε και επίσημα η μεταγραφική περίοδος για τα σκακιστικά σωματεία, για το έτος 2011. Η ΑΕΚ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το επερχόμενο Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, το καλοκαίρι του 2012, φρόντισε να καλύψει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όποια κενά είχαν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στη σύνθεσή της. Μέσα από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του τμήματος, θα παρουσιάσουμε τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, τα οποία θα ενταχθούν στο δυναμικό του συλλόγου από την 1η Ιανουαρίου 2012. 
Πρώτη (χρονικά) μεταγραφή, ήταν αυτή του 10χρονου Χιώτη σκακιστή, Βασίλη Παπακώστα, τον οποίο παραχώρησε στην ΑΕΚ ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη "Ο Φάρος".  Σε αυτό εδώ το σημείο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του "Φάρου", για την άριση συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της μεταγραφής, αλλά και για το γεγονός, ότι δεν θέλησαν να σταθούν εμπόδιο στον αθλητή τους, παραχωρώντας τον (χωρίς ανταλλάγματα), έτσι ώστε να του δοθεί η  ευκαιρία να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη σκακιστική διοργάνωση συλλόγων. Τη συγκεκριμένη στάση, το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ την υιοθετεί από την 1η μέρα λειτουργίας του, αφού ο οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να αποχωρήσει από το σύλλογο, εφόσον το επιθυμεί, ανεξάρτητα με το φύλλο, την ηλικία του ή τη θέση την οποία κατέχει. 

Για να επανέλθουμε στα του Παπακώστα, ο μικρός Βασίλης κατέλαβε τη 2η θέση στην κατηγορία των Παμπαίδων στο φετινό Πρωτάθλημα Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου στην Ερέτρια Ευβοίας. Συγκέντρωσε 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (έχοντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα), χάνοντας την 1η θέση  ύστερα από την άρχη των κριτηρίων ισοβαθμίας, όπου και υστερούσε. Έτσι κατετάγη 2ος ανάμεσα σε 60 σκακιστές απ' όλη την Ελλάδα.
Είναι σίγουρο ότι ο εκ Χίου καταγόμενος σκακιστής, θα βοηθήσει σημαντικά την ΑΕΚ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής 2012, αγωνιζόμενος στη "μικρή" σκακιέρα της βασικής ομάδας, δηλαδή αυτή του σκακιστή μέχρι 12 ετών.
Βασιλάκη, καλώς ήλθες στη μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ!

4 σχόλια:

Γιάννης Παπακώστας είπε...

Σου εύχομαι να το σηκώσεις με την ΑΕΚ Μπίλη. Και οτι κάνεις στη ζωή σου να το αγαπήσεις όπως και το σκάκι. Ο πατέρας σου ...που σε θαυμάζει!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασίλης είναι το μεγαλύτερο σκακιστικό ταλέντο στην Ελλάδα, a chess prodigy!

Willem van Sluijs, προπονητής σκακιού Χίου

οικογένεια Ντατς είπε...

Πολλές καλές επιτυχίες Μπιλλλάρα από όλη την οικογένεια Ντατς.

Γιαλιας Χρηστος είπε...

Μπραβο Βασιλη!!!Σου ευχομαι πολλες επιτυχιες!!

Ετικέτες