Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Νίκη - άνοδος για την ΑΕΚ!



Μεγάλη νίκη για τη σκακιστική ομάδα της ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με σκορ 5.5-2.5 επί του ΑΟ "ΦΟΙΝΙΞ" Αγ. Σοφίας Πειραιά, γεγονός που κατά μεγάλο ποσοστό της εξασφαλίζει την άνοδο στην Α' Τοπική Κατηγορία Αττικής. Η ΑΕΚ ήξερε από την αρχή ότι ο συγκεκριμένος αγώνας, στο πλαίσο του 6ου γύρου, θα κρίνει την άνοδο σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, συγκροτώντας μια ισχυρή ομάδα, κατάφερε να μην ηττηθεί σε καμία επιμέρους σκακιέρα (πέτυχε 3 νίκες και 5 ισοπαλίες) και κατ' επέκταση να κερδίσει τον κρίσιμο αυτόν αγώνα.


Το σκορ άνοιξε για την ΑΕΚ ο Λίτσας, για να έρθουν οι Τσάγκας και Πρεβενιός με τις νίκες τους, για να δώσουν σημαντικό προβάδισμα με 3-0 για τον Δικέφαλο. Ακολούθησαν οι ισοπαλίες του Φουφόπουλου και του Δέδε, για να έρθει άλλη μια από τον Σαγκριώτη, η οποία έδωσε και τυπικά τη νίκη στην ΑΕΚ. Ως εκ τούτου, οι υπόλοιποι αγώνες ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οπότε οι νούλες του Κοντσέττι και του Μπαγατέλα, απλά έγραψαν το τελικό σκορ 5.5-2.5.


Πλέον η ΑΕΚ στόχο έχει να κάνει το 3 στα 3 τις επόμενες αγωνιστικές και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα δίχως απώλεια βαθμών, κάτι που στην αρχή φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο. 
Επόμενος αντίπαλος, εκτός έδρας, η ομάδα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου (ΠΜΚ) Σιδηροδρομικών Ν. Αττικής, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.30 πμ.
Αναλυτικά το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης:

ΑΕΚ - ΑΟ "ΦΟΙΝΙΞ" ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 5.5 - 2.5

1. ΔΕΔΕΣ Νικόλαος - ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος 0.5-0.5
2. ΛΙΤΣΑΣ Ιωάννης - ΗΟΧΗΑ Ιlir 1-0
3. KONTΣΕΤΤΙ Πάολο-Μαρία - ΛΥΡΑΚΗΣ Σταύρος 0.5-0.5
4. ΣΑΓΚΡΙΩΤΗΣ Γεώργιος - TROMP Walter-Alexander 0.5-0.5
5. ΜΠΑΓΑΤΕΛΑΣ Κυριάκος - ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ Μαρία 0.5-0.5
6. ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ Μιχαής - ΜΑΝΤΖΟΥΝΕΑΣ Σταύρος 1-0
7. ΦΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος - ΚΟΥΒΑΡΑΣ Ανδρέας 0.5-0.5
8. ΤΣΑΓΚΑΣ Ηλίας - ΓΚΑΒΑΛΙΑΣ Δημήτριος 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες