Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

3η θέση στο Κύπελλο Ελλάδος


Την 3η θέση στο 26ο Διασυλλογικό Κύπελλο Ελλάδος κατέκτησε η ομάδα της ΑΕΚ, αφού στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, επικράτησε με σκορ 4-0 του ΣΟ Ικαρίας (φωτό). Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία για το σκακιστικό τμήμα του Δικεφάλου, το οποίο αν και μετρά μόλις 2,5 χρόνια ζωής, έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε δύο final-4 Κυπέλλου Ελλάδος, αντιμετωπίζοντας ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Α' Εθνική Κατηγορία.
Η ομάδα της ΑΕΚ, σαφώς απογοητευμένη από τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε στον ημιτελικό με αντίπαλο τον ΑΟ "Κύδων" Χανίων (μετά από δύο μπαράζ), έκανε το καθήκον της απέναντι στην σαφώς πιο ανίσχυρη ομάδα του final-4, κερδίζοντάς την εύκολα χωρίς να παραχωρήσει ούτε ισοπαλία. Έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση, γεγονός όμως που θα την κάνει να διεκδικήσει του χρόνου την πρόκρισή της στην τελική φάση του 27ου Κυπέλλου Ελλάδος, δια μέσω του Κυπέλλου Αττικής.
Στα του μικρού τελικού, η ΑΕΚ παρέταξε τους σκακιστές της κατά σειρά ΕΛΟ. Στην 1η σκακιέρα αγωνίστηκε ο Γάλλος GM Etienne Bacrot, στη 2η ο GM Στράτος Γρίβας, στην 3η ο ΙΜ Κώστας Μουτούσης και στην 4η ο ΙΜ Αλέξανδρος Γρηγοριάδης. Απέναντί τους είχαν τους Κώστα Σιέμπο, Γιώργο Αθανασίου, Αλέξανδρο Κουκουφίκη και Γιώργο Κουκουφίκη (1η έως 4η σκακιέρα αντίστοιχα).
Για την ιστορία το Κύπελλο κατέκτησε η ΕΣ Θεσσαλονίκης, η οποία μετά από μια σκληρή μάχη με τον Κύδωνα, επικράτησε μετά από τρία (!!!) μπαράζ, με σκορ 3-1.
Τις παρτίδες και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κώστας Μουτούσης και Αλέξανδρος Γρηγοριάδης στην 3η και στην 4η σκακιέρα απέναντι στον ΣΟ Ικαρίας.


Etienne Bacrot και Στράτος Γρίβας σε 1η και 2η σκακιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες