Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

18oς ο Καφετζόπουλος στα Πανελλήνια Νεανικά

Ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων (δηλαδή για αγόρια και κορίτσια κάτω των 20 και κάτω των 18 ετών αντίστοιχα), τα οποία διεξήχθηκαν στο Περιστέρι, κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 08 Ιανουαρίου 2009. Η ομάδα της ΑΕΚ, είχε έναν εκπρόσωπο στις παραπάνω κατηγορίες και συγκεκριμένα στην κατηγορία των εφήβων (αγόρια κάτω των 18 ετών). Ο λόγος για τον Καφετζόπουλο Αναστάσιο, ο οποίος κατέλαβε την 18η θέση στην βαθμολογία, επί συνόλου 44 συμμετεχόντων. Ο σκακιστής του Δικεφάλου, πέτυχε συνολικά 4 νίκες, έκανε 2 ισοπαλίες και υπέστη 3 ήττες, σε μια ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία, όπου συμμετείχαν πολλοί και καλοί σκακιστές. Είναι σίγουρο ότι το μέλλον του ανήκει και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

Όσοι επιθυμούν μια πληρέστερη ενημέρωση, μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, πατώντας εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς την τακτική του οπαδισμού να κυριαρχεί και στο σκακιστικό τμήμα.
Τι εννοώ;
Θα μπορούσε τουλάχιστον να αναφερθεί ποιός πήρε το τουρνουά στο οποίο συμμετείχε ο Καφετζόπουλος, τον οποίο συγχαίρω για τη 18η θέση.
Το οπαδικό κλίμα και σύστημα, που χρόνια έχει διατηρήσει και προωθήσει ο Βασιλιάς των σπορ, το ποδόσφαιρο, και έχει ευδοκιμήσει και στη χώρα μας με ηγέτιδες τις πρωταγωνίστριες όμαδες ποδοσφαίρου της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας είναι μια ανοιχτή πληγή για τον αθλητισμό. Πιστέυω και ελπίζω πως δεν μπορεί να ευδοκιμήσει στο χώρο του σκακιού...

AEK Chess Club είπε...

α. Όπως ρητά αναφέρεται στην επικεφαλίδα του blog, αυτό ανανεώνεται καθημερινά με θέματα που αφορούν στο σωματείο (ΑΕΚ).

β. Τον οπαδό - φίλαθλο της ΑΕΚ δεν τον ενδιαφέρει ποιος βγήκε 1ος ή τελευταίος στο τουρνουά. Τον νοιάζει τι έκανε η ομάδα του και οι σκακιστές της. Γι' αυτό μπαίνει εδώ. Αν θέλει περαιτέρω ενημέρωση, ας μπει στο επίσημο site της διοργάνωσης.

γ. Το blog έτσι δομήθηκε από την αρχή και έτσι θα πορευθεί. Μόνο με θέματα της ΑΕΚ. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλά και καλά σκακιστικά sites όπου μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί πληρέστατα.

δ. Όσο για το αν ο οπαδισμός είναι μια ανοιχτή πληγή για τον αθλητισμό, αυτή είναι προσωπική άποψη και δεν μπορεί να σχολιαστεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: το περιεχόμενο της απάντησης ή το ύφος...

Κρίμα. Για το σκάκι, για το παιδί που έκανε τον κόπο να στείλει τη γνώμη του και, κυρίως, για την ΑΕΚ που δε φταίει σε τίποτα για την νοοτροπία του webmaster του τμήματός της

Ανώνυμος είπε...

A.E.K. Chess Club webmaster,

σεβαστή η άποψή σου κι έχεις και δίκιο. Αλίμονο αν στο blog σου δεν έχεις δικαίωμα να γράφεις μόνο αυτά που θέλεις... όσο για την απάντησή σου, μια χαρά μου φαίνεται και το ύφος σου. Καθαρά και ξάστερα τα λες. Ίσα - ίσα που βλέποντας ξανά το σχόλιό μου και τη δική σου απάντηση με κάνει να θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη γιατί τα λέω κάπως χοντροκομμένα εως προσβλητικά.
Έκανα το πρώτο σχόλιο έχοντας στο μυαλό μου ένα σωρό αθλητικές εφημερίδες που ενεργούν με αυτή την ιδεολογία... Έχω κάποια άλλη άποψη για την ενημέρωση και με εκπλήσσει θλιβερά ο αριθμός των πωλήσεων που έχουν τέτοιες εφημερίδες.
Απλά το σκεπτικό μου είναι πως αν γράφεις την είδηση πιο "συνολικά", τονίζοντας φυσικά τις επιδόσεις των παικτών σου, τότε θα μπαίνουν στο blog σου για ενημέρωση όχι μόνο τα μέλη ή οι οπαδοί της ομάδας, αλλά και άλλοι, φίλοι ή εν δυνάμει φίλοι της ομάδας.
Όσο για τους οπαδούς, αν είναι μαζί και φίλαθλοι, αν αποβάλουν το μίσος και τη βία, αν έχουν κριτική σκέψη και όχι παρωπίδες, τότε ναι! ας υπάρχουν οπαδοί. Θεωρώ πάντως πως για να υπάρχουν τέτοιοι οπαδοί χρειάζεται και σφαιρική ενημέρωση. Στον αντίποδα, οι οπαδοί φτιάχνουν τους ισχυρούς συλλόγους και ασκούν κριτική στους κακούς παράγοντες. Αλλά στην πράξη ένα σωρό θλιβερά επεισόδια στα γήπεδα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ατυχή ή μεμονωμένα.

AEK Chess Club είπε...

Δεν θα ήθελα να μπω σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης για το αν κάνουν καλό ή κακό οι οπαδοί στον χώρο του αθλητισμού. Απλά θέλω να αναφέρω, ότι το καλοκαίρι στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια του final - 4 του κυπέλλου Ελλάδος, όταν επισκέφθηκαν τον χώρο 6 οπαδοί της ΑΕΚ από τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια, το έκαναν μόνο και μόνο για να έρθουν να δούν την ομάδα, χωρίς να τους ενδιαφέρει το σκάκι και ο...Bacrot. Ήρθαν, έβγαλαν κάποιες φωτό, το διασκέδασαν και έφυγαν με την ικανοποίηση ότι ήταν παρόντες σε μια διοργάνωση που συμμετείχε ΚΑΠΟΙΟ τμήμα της αγαπημένης τους ΑΕΚ. Και αυτό είναι που κάνει την ΑΕΚ μεγάλη. Οι οπαδοί της.
Τέλος να πω κάτι και για το blog. Δεν μας ενδιαφέρει η επισκεψιμότητα. Και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι διαβάζουν το blog, ότι αυτό είναι ένα blog για το σκάκιστικό τμήμα της ΑΕΚ και μόνο και όχι ένα blog του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ για το σκάκι γενικά (διανθισμένο και με λίγο ΑΕΚ). Κλείνοντας θα ήθελα να προκαλέσω και να παρακαλέσω τον οποιονδήποτε έχει επισκεφθεί τα γραφεία της ΑΕΚ για αγώνες, να αναφέρει έστω το παραμικρό παράπονο για τη φιλοξενία που του παρείχαμε. Πολλοί θα είδαν και ΟΠΑΔΟΥΣ της ΑΕΚ, που πριν πάνε να πιούν τον πρωινό καφέ τους στη "Βυζαντινή Γωνιά", περνάνε από τα γραφεία επειδή ξέρουν ότι παίζει η ΑΕΚ εκεί και στην κυριολεξία δεν ανοίγουν το στόμα τους να πουν ούτε μια κουβέντα για να μην ενοχλήσουν.
Α, και να μην ξεχάσω, ότι στο final-4 του Κυπέλλου στην Παλαιά Φώκαια το 2006, ήρθαν 4 οπάδοί της ΑΕΚ από την Καλαμάτα (με ένα αμάξι), για να παρακολουθήσουν τον τελικό. Αν μή τι άλλο έδωσαν ένα άλλο χρώμα στη διοργάνωση.

Ετικέτες