Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

4ος ο Μουτούσης στο Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών 2009

Την 4η θέση κατέλαβε ο Διεθνής Μαιτρ του Δικεφάλου Κώστας Μουτούσης, στο Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών για το έτος 2009, το οποίο διεξήχθη στο Κατάκολο Ηλείας.
Ο Κώστας, αν και πραγματοποίησε άσχημο ξεκίνημα, στη συνέχεια ανέκαμψε, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην 4η θέση της τελικής βαθμολογίας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, αν αναλογιστούμε ότι είχε να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων και ισχυρούς Γκραν Μαίτρ, μέλη της Εθνικής Ομάδος των ανδρών. Ο Μουτούσης, συγκέντρωσε συνολικά 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, πετυχαίνοντας 4 νίκες (Κοσμάς-Λέκκας, Γεωργιάδης, Μαστροβασίλης και Γκορίτσας), 3 ισοπαλίες (Μπανίκας, Χαλκιάς και Κανακάρης) και 2 ήττες (Νικολαϊδης και Καραγιάννης).
Ο έτερος σκακιστής της ΑΕΚ, ο οποίος συμμετείχε στη διοργάνωση, ο 16χρονος Κοσμάς-Λέκκας Δημήτριος, κατέλαβε την 9η θέση, με 2 βαθμούς σε 9 αγώνες (1 νίκη επί του Γκορίτσα, 2 ισοπαλίες με Κανακάρη και Νικολαϊδη και 6 ήττες). Σαφώς αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον, το οποίο είναι σίγουρο ότι του ανήκει.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στους δύο σκακιστές μας για την παρουσία τους.
Πρωταθλητής Ελλάδος, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά, ο Χριστόδουλος Μπανίκας, με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Ο Χριστόδουλος, κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή για 8η χρονιά, φθάνοντας στην 1η θέση τον Κοτρωνιά (ο οποίος έχει και αυτός 8 κατακτήσεις, αλλά έχει εγκαταλείψει το αγωνιστικό σκάκι) και πλέον είναι στο χέρι του να διευρύνει κι άλλο το ρεκόρ του τα επόμενα χρόνια. Πίσω από τους δύο προαναφερόμενους πολύ-πρωταθλητές σκακιστές, ακολουθεί με 7 κατακτήσεις τίτλων ο νυν Πρόεδρος της ΕΣΟ, Γιώργος Μακρόπουλος (ο οποίος επίσης έχει εγκαταλείψει το αγωνιστικό σκάκι).
Στη 2η θέση του φετινού Πρωταθλήματος, κατετάγη μετά την άρση της ισοβαθμίας ο ταλαντούχος Γιάννης Γεωργιάδης, με 6 βαθμούς, ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο Στέλιος Χαλκιάς. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Κανακάρης, στην 6η ο Γιάννης Νικολαϊδης και στην 7η ο Θανάσης Μαστροβασίλης, όλοι με 5 βαθμούς. Την 8η θέση κατέκτησε ο Θανάσης Καραγιάννης και τέλος τη 10η ο Χρήστος Γκορίτσας (ο οποίος εγκατέλειψε από τον 6ο γύρο και μετά).
Θα θέλαμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικότερα στους τρεις πρώτους νικητές, για την προσπάθεια που κατέβαλαν.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε στο Χρήστο Γκορίτσα, να πάνε όλα καλά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στενό του συγγενικό πρόσωπο, πρόβλημα το οποίο τελικά τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το τουρνουά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες