Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΕΚ


Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/1/2010 και ώρα 19:00, η γιορτή του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ, στο εντευκτήριο του τμήματος, στη Νέα Φιλαδέλφεια (Θεμ. Σοφούλη και Στρ. Παπάγου 100).
Με την παρουσία τους μας τίμησαν: ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος , ο Πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ και υπεύθυνος του σκακιστικού τμήματος του Πανελληνίου ΓΣ, κ. Πέτρος Κολυβάς, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ και Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, κ. Οδυσσέας Βαζελάκης, ο Πρόεδρος του συλλόγου ΑΕΚ "ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ" (με έδρα τη Χαλκίδα), κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης, το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Οπαδών "ΑΕΚ Fans", κ. Δημήτριος Κορωνάκης, ο εκπρόσωπος της τοπικής εφημερίδος "ΕΚΦΡΑΣΗ" (εκδότης Βασ. Καραβάκος), σκακιστές και σκακίστριες του τμήματος, γονείς των μικρών σκακιστών μας και τέλος, απλοί οπαδοί της ΑΕΚ.

Την εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη ομιλία του ο έφορος του τμήματος Χρήστος Πιλάλης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους (που κατέκλυσαν την αίθουσα), έκανε έναν μικρό απολογισμό της μέχρι σήμερα πορείας του τμήματος.

Πρώτος βραβεύθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό σκάκι (συνθέσεις σκακιστικών προβλημάτων) και στον ελληνικό πολιτισμό (συνθέτης ρεμπέτικων τραγουδιών), ο 80χρονος Νίκος Περγιάλης (φωτό Νο1), ο γηραιότερος με δελτίο σκακιστής της ΑΕΚ. Το αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα, απένειμε ο εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος όπως δήλωσε, είναι θαυμαστής του κυρ Νίκου, αφού είναι λάτρης του ρεμπέτικου τραγουδιού. Με τη σειρά του, εμφανώς συγκινημένος ο κυρ Νίκος, μας ευχαρίστησε αφιερώνοντάς μας το ακόλουθο τετράστιχο:

"Είναι το κάθε πρόβλημα,
του πνεύματος παιχνίδι,
κάθε ιδέα ζωγραφιά
κάθε πεσσός στολίδι!"

Ακολούθησε η βράβευση του μικρού σκακιστή μας Χατζάκη Εμμανουήλ-Θωμά (φωτό Νο2), ο οποίος είναι ο 100ος σκακιστής που εγγράφεται στο τμήμα (επί συνόλου 107 που αριθμούμε αυτή τη στιγμή). Ο λιλιπούτειος σκακιστής της ΑΕΚ, παρέλαβε ένα σκακιστικό βιβλίο.

Σειρά είχαν για να βραβευθούν οι ομάδες που κατέκτησαν το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής 2008, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Rapid Αττικής 2008, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Β' Εθνικής 2009 και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Rapid Αττικής 2009.
Μετάλλια και διπλώματα απονεμήθηκαν στους: Κώστα Μουτούση, Αλέξανδρο Γρηγοριάδη, Μαρία Πετσετίδη, Αλέξανδρο Γρηγοριάδη, Βασιλική Βλάχου, Μιχάλη Γρηγοριάδη, Φραγκίσκο-Βλάση Τσίρο, Δημήτρη Τσίρο, Φωτεινή-Αμαλία Τσεργά, Αθηνόδωρο Κουρούδη, Στάθη Βασιλείου-Σμόνο και Δανάη Σπυροπούλου.

Φωτό Νο3: Κώστας Μουτούσης (μπροστά) και Φώτης Αρμπής (στο βάθος)


Φωτό Νο4: από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι Μ. Πετσετίδη, Χ. Πιλάλης, Β. Βλάχου και Π. Κολυβάς

Φωτό Νο5: βράβευση Μιχάλη Γρηγοριάδη από τον κ. Κολυβά

Φωτό Νο6: ο Κυριάκος Μπαγατέλας, με τους δύο εφόρους της ΑΕΚ

Φωτό Νο7: Δημήτρης και Φραγκίσκος-Βλάσης Τσίρος

Φωτό Νο8: Κωνσταντίνος Σοϊλεμέζης (έρχεται από τη Χαλκίδα για να αγωνιστεί με τα χρώματα της ΑΕΚ)

Φωτό Νο9: Δανάη Σπυροπούλου

Φωτό Νο10: Φωτεινή-Αμαλία Τσεργά

Φωτό Νο11: Στάθης Βασιλείου-Σμόνος

Ο "χορός" των βραβεύσεων έκλεισε με την απόδοση αναμνηστικών διπλωμάτων στα παιδιά που συμμετέχουν στις ακαδημίες της ΑΕΚ και που διακρίθηκαν ή απλά συμμετείχαν, στα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής και Ελλάδος.

Φωτό Νο 12: Δήμητρα-Λυδία και Ιωάννης-Ιάσων Μποϊδάνης

Φωτό Νο13: Γιώργος και Βαϊα-Άννα Μιχαλοπούλου

Έκπληξη ήταν η απονομή αναμνηστικού διπλώματος στον εκπρόσωπο των "ΑΕΚ Fans" για την προσφορά του Συνδέσμου στο τμήμα, αφού τα παιδιά που απαρτίζουν τον Σύνδεσμο, με μπροστάρη τον Νίκο Γεωργατζόγλου, στηρίζουν το τμήμα από την 1η ημέρα της ίδρυσής του.

Φωτό Νο14: βράβευση εκπροσώπου Συνδέσμου "AEK Fans", Δημήτρη Κορωνάκη

Στο τέλος της βραδιάς, με τη συνοδεία εδεσμάτων και αναψυκτικών, κάποιοι δεν αντιστάθηκαν στις σκακιέρες και το έριξαν στο blitz (και μάλιστα με ρολόγια).
Η παρουσία του Νίκου Περγιάλη δεν θα μπορούσε να πάει χαμένη. Άτυπη νικήτρια στην επίλυση προβλημάτων, ήταν η Μαρία Πετσετίδη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Κώστας Μουτούσης.
Και του χρόνου, με την ΑΕΚ στην Α' Εθνική...

Φωτό Νο15: σύνθεση Νίκου Περγιάλη

Φωτό Νο16: Μουτούσης, Πρεβενιός και Πετσετίδη, προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα του Νίκου Περγιάλη

Φωτό Νο17: Ο Νίκος Περγιάλης επί το έργον...

Φωτό Νο18: Μάλλον τη βρήκε τη λύση ο Κώστας. Και πρέπει να ήταν δύσκολο το πρόβλημα...

Αφιέρωμα για τη γιορτή του τμήματος, έχει αναρτήσει στο ιστολόγιό του, ο σύλλογος ΑΕΚ "ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ". Πατήστε εδώ για να το δείτε.

Βίντεο έχει ανέβει και στο "You Tube". Πατήστε εδώ για να πάρετε μια γεύση.

1 σχόλιο:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Όλα προοιωνίζονται μια επιτυχή πορεία στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής!
Όμως επιτρέψτε μου, στην ωραιότατη κάλυψι του θέματος για το λαμπρό Σκακιστικό Τμήμα, να προσθέσω ως φίλαθλος της ΑΕΚ μια ευχή:
ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!

Ετικέτες