Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Επιτυχίες Φραγκίσκου & Δημήτρη Τσίρου σε τουρνουά στη Γερμανία

















Είναι γεγονός ότι ο Φραγκίσκος-Βλάσης (δεξιά στη φωτό) και ο Δημήτρης Τσίρος (αριστερά) εκτός από ταλαντούχοι σκακιστές, είναι και εξαιρετικά δραστήριοι. Αλλά το ότι θα έφθανε η "χάρη" τους μέχρι τη Γερμανία, για να συμμετέχουν σε τουρνουά, η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε.
Τα δύο αδέρφια λοιπόν, ο 14χρονος Δημήτρης και ο 11χρονος Φραγκίσκος, με την καθοδήγηση του ακούραστου πατέρα τους Νίκου, ο οποίος είναι συνεχώς δίπλα τους σε κάθε σκακιστική δραστηριότητα, συμμετείχαν στο 14th International Neckar - Open (Β' Group), το οποίο διεξήχθη από 01 έως 05 Απριλίου, σε μια περιοχή κοντά στη Στουτγκάρδη, στη Γερμανία.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη διοργάνωση, μαζική, η οποία συνολικά έγινε σε τρία γκρουπ.
Στο Β' γκρουπ όπου συμμετείχαν οι δύο λιλιπούτειοι σκακιστές του Δικεφάλου, συμμετείχαν συνολικά 235 σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών.
Μετά την ολοκλήρωση και του 9ου γύρου, ο Φραγκίσκος συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε στην 78η θέση της γενικής κατάταξης. Όμως, ήρθε 4ος στην ειδική κατηγορία των μαθητών, και 7ος σε αυτή των σκακιστών με διεθνή βαθμό αξιολόγησης (ELO) από 1551 έως 1700. Συνολικά πέτυχε 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Ο Δημήτρης με τη σειρά του, μάζεψε 4 βαθμούς σε 9 αγώνες και τερμάτισε στην 145η θέση της γενικής κατάταξης. Ήταν 7ος στους μαθητές, 20ος στην κατηγορία ΕLO 1551-1700 και συνολικά έφερε 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το σκάκι στη Γερμανία τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από το ευρύ κοινό και μία τέτοια διοργάνωση, μόνο εύκολη δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Μόνο και μόνο η συμμετοχή των δύο μικρών σκακιστών της ΑΕΚ στη διοργάνωση, είναι άξια συγχαρητηρίων, πολύ περισσότερο όταν αυτή συνοδεύεται από επιτυχίες.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που μετράει είναι η απόκτηση εμπειριών από μεγάλες και μαζικές διοργανώσεις.

Για να δείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες