Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Νικητής ο Μουτούσης στο rapid της Νίκαιας


Την 1η και την 3η θέση του 31ου ανοιχτού σκακιστικού τουρνουά rapid (γρήγορου σκακιού), που διοργάνωσε ο ΕΟΑΟ «Ο Φυσιολάτρης» Νίκαιας, κατέκτησαν σκακιστές της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, πρώτος κατετάγη ο Διεθνής Μαιτρ του Δικεφάλου, Κώστας Μουτούσης, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο επίσης Διεθνής Μαίτρ, Νίκος Καλέσης. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σωτήρης Μαλικέντζος, της ΕΣ Θεσ/νίκης.


Το εν λόγω τουρνουά, διοργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, για τη 67η επέτειο από το «Μπλόκο της Κοκκινιάς» και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων στο μπλόκο της 17ης Αυγούστου 1944.
Η εκδήλωση έγινε στον τόπο εκτέλεσης των πατριωτών, στη Μάντρα της Κοκκινιάς, όπου είναι και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
Συμμετείχαν συνολικά 127 σκακιστές και σκακίστριες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για το τουρνουά (στο αντίστοιχο περυσινό συμμετείχαν 106).                
Το τουρνουά είχε διάρκεια 7 γύρων, με τον κάθε σκακιστή να έχει στη διάθεσή του 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας.
Από το δυναμικό της ΑΕΚ, συμμετείχαν στους αγώνες 3 σκακιστές. Εκτός των Μουτούση και Καλέση, οι οποίοι συγκέντωσαν 6,5 και 6 βαθμούς αντίστοιχα, στην 48η θέση τερμάτισε ο Ζαχαρίας Διονυσόπουλος, ο οποίος μάζεψε 4 βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, την τελική βαθμολογία και φωτογραφίες από την εκδήλωση, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.fysiolatris.gr, αλλά και στο http://chess-results.com/tnr55073.aspx?art=1&lan=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες