Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Συμμετοχές σκακιστών ΑΕΚ στα Πανελλήνια Νεανικά (-18) και (-20)

Με τη συμμετοχή συνολικά 3 νεαρών σκακιστών της ΑΕΚ, ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα για το έτος 2012, για τις κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών έως 18 και έως 20 ετών. Συγκεκριμένα, το "Δικέφαλο" εκπροσώπησαν οι Γρηγοριάδης Μιχαήλ (Α-20), Κελίρης Ανδρέας (Α-18) και Παπακώστας Βασίλειος (Α-18). Οι αγώνες διεξήχθησαν από 03 έως 09 Ιανουαρίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, με συνδιοργανωτές τον εν λόγω Δήμο, την ΕΣΟ και τον ΕΟΑΟ "Ο Φυσιολάτρης" Νίκαιας. 
Η παρουσία των λιλιπούτειων σκακιστών της ΑΕΚ κρίνεται άκρως ικανοποιητική, αν αναλογιστούμε το βαθμό δυσκολίας των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων, σε συνδυασμό με το ότι οι "Ενωσίτες" σκακιστές έχουν ηλικία κάτω των 14 ετών. 


Την καλύτερη θέση στους αγώνες κατέλαβε ο Κύπριος Ανδρέας Κελίρης (Int ELO 1902), ο οποίος τερμάτισε στην 9η θέση στην Κατηγορία Α-18, με 6 βαθμούς σε 7,5 αγώνες (ισοβαθμία στις θέσεις 5-9). Ο 14χρονος Ανδρέας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε πτυχές του ταλέντου του. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για τον 1ο Κύπριο που ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ από το 2005 που ιδρύθηκε το τμήμα. Συνολικά ο Ανδρέας πέτυχε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και ηττήθηκε 2 φορές. Η απόδοσή του ήταν 1945 βαθμοί, ενώ βγήκε κερδισμένος κατά 9,6 μονάδες στο διεθνές του ELOΣτην κατηγορία Α-18, συμμετείχαν συνολικά 57 σκακιστές. Στην ίδια κατηγορία, συμμετείχε και ο Χιώτης σκακιστής της ΑΕΚ, Βασίλειος Παπακώστας (Int ELO 1607), ο οποίος δεν έχει κλείσει ακόμα τα 11 έτη του, αλλά συμμετείχε (για συλλογή εμπειριών), σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία. Ο Βασίλης τερμάτισε στην 51η θέση, με 3 βαθμούς σε 9 αγώνες. Η απόδοσή του ήταν 1410 βαθμοί, ενώ έχασε 30,6 μονάδες από το ELO του. Σαφώς και θα μπορούσε να πάει καλύτερα, αλλά η αξία του είναι δεδομένη και έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να πετύχει μεγάλες ατομικές διακρίσεις. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην Κατηγορία Α-20 ετών, ήταν ο 14χρονος Μιχαήλ Γρηγοριάδης (Ιnt ELO 1775), ο οποίος είναι εκ των παλαιοτέρων σκακιστών της ομάδας. Ο Μιχάλης τερμάτισε στη 12η θέση ανάμεσα σε 17 σκακιστές, συγκεντρώνοντας 3,5 βαθμούς σε 7 αγώνες (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες και 1 βαθμό από bye). Η απόδοσή του ήταν 1690 βαθμοί, ενώ στο διεθνές ΕLO του θα έχει μείωση κατά 3,5 βαθμούς. Σίγουρα ο Μιχάλης θα μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα, πράγμα που θα το καταφέρει στο μέλλον, αφού η φετινή του παρουσία στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα είναι η τελευταία. 


Για την Ιστορία, να αναφέρουμε ότι Πρωταθλητής στην Κατηγορία Α-18 αναδείχθηκε ο Παπακωνσταντίνου Δημήτριος του ΜΑΠΟ "Κεραυνός" Ωραιοκάστρου, στην Κατηγορία Α-20 ο Αγγελής Νικόλαος του ΣΟ Καλλιθέας, στην Κατηγορία Κ-18 η Παπαθανασίου Ελισάβετ της ΠΣ Περιστερίου και στην Κατηγορία Κ-20 η Παυλίδου Αικατερίνη του ΑΟ "Κύδων" Χανίων.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και στα 3 παιδιά που εκπροσώπησαν την ΑΕΚ στους αγώνες, δείχνοντας "σκακιστικό" θράσος αγωνιζόμενοι σε μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες, αλλά και μέρος του μεγάλου ταλέντου τους. 


Αναλυτικές πληροφορίες για τους αγώνες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες