Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ήττα-αποκλεισμός για την ΑΕΚ


Ήττα-αποκλεισμό γνώρισε η ΑΕΚ, στο 2ο γύρο (φάση των "32" ομάδων) του Διασυλλογικού Κυπέλλου Αττικής 2012. Συγκεκριμένα, ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε εκτός έδρας με σκορ 2.5-1.5 από τη ΔΚΠ Άνω Λιοσίων και έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 
Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με σημαντικές ελλείψεις στη σύνθεσή της, αφού για διαφόρους λόγους (δικαιολογημένους και εκ των προτέρων γνωστούς), δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν οι Καλέσης, Δέδες, Παλαμίδας και Διονυσόπουλος. Ακόμα όμως και με σύνθεση "ανάγκης", ο αποκλεισμός από τη μαχητική ομάδα των Άνω Λιοσίων, αποτέλεσε έκπληξη. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην αντίπαλο ομάδα για την πρόκρισή της, αλλά και για τη φιλοξενία που μας παρείχε. 
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος από την αρχή και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει την πρόκριση, αν ο Κώστας Σιαπαρίνας στην παρτίδα του είχε καταφέρει να αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία, έχοντας κομμάτι παραπάνω. "Στήνοντας" όμως τη βασίλισσά του, οι ελπίδες του για θετικό αποτέλεσμα στην παρτίδα, αλλά και της ΑΕΚ για πρόκριση, εξανεμίστηκαν. Φυσικά και ο Κώστας ήταν εξαιρετικά στεναχωρημένος μετά το αποτέλεσμα αυτό. Όμως συμβαίνουν αυτά στο σκάκι, πάνω στην πίεση χρόνου και στην πίεση για θετικό αποτέλεσμα. Κώστα δεν πειράζει, συνεχίζουμε...


Αναλυτικά το φύλλο αγώνα, έχει ως εξής (σε παρένθεση το εθνικό ΕLO κάθε σκακιστή):

ΔΚΠ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - Α.Ε.Κ. 2.5 - 1.5
1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κων/νος (2160) - ΜΟΥΤΟΥΣΗΣ Κων/νος (2370) 0-1
2. ΚΟΡΡΕΣ Ευάγγελος (1960) - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος (2165) 1/2-1/2
3. ΚΕΣΟΓΛΟΥ Κων/νος (1955) - ΠΙΛΑΛΗΣ Χρήστος (1935) 1-0
4. ΚΥΜΙΩΝΗΣ Κων/νος (1795) - ΣΙΑΠΑΡΙΝΑΣ Κων/νος (1760) 1-0 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες