Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Επιτυχίες για Ερνέστο Πιλάλη και Μιχάλη Γρηγοριάδη στα Πανελλήνια Σχολικά


Τη 2η θέση στην κατηγορία της Α΄ Δημοτικού, στο 25ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, κατέλαβε ο σκακιστής της ΑΕΚ, Ερνέστος Πιλάλης.
Ο Ερνέστος, τον Φεβρουάριο είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Νότιας Αθήνας (με 5 νίκες σε 5 αγώνες και με "συγκάτοικο στην 1η θέση) και έτσι προκρίθηκε στα τελικά της Αττικής που παίχθηκαν στις αρχές Απριλίου.

Εκεί αναδείχθηκε Πρωταθλητής Αττικής (με 7 νίκες σε 7 αγώνες) και πήρε πρόκριση για τα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξήχθηκαν 28 και 29 Απριλίου, στην Ερέτρια. Ο απολογισμός του ήταν 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και αναδείχθηκε δευτεραθλητής Ελλάδας στην Α΄Δημοτικού!

Πρώτος, με 8 νίκες, αναδείχθηκε ο Αντώνης Βυζιράκης του ΣΑ Χανίων. Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος αγωνίσθηκαν 63 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού, απ΄όλη την Ελλάδα, ενώ στις προκριματικές φάσεις συμμετείχαν περίπου 1500 παιδιά αυτής της τάξης.

Από τη Δευτέρα 6/5, ο Ερνέστος Πιλάλης ξεκινά να αγωνίζεται στο φετινό Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, στην κατηγορία των μικρών σκακιστών μέχρι 7 ετών, που φέτος γίνεται στη Χαλκιδική.


Όμως, δεν ήταν μόνο ο Ερνέστος που συμμετείχε στη διοργώνωση των σχολικών. Συνολικά η ΑΕΚ είχε παρουσία με άλλους 9 σκακιστές και σκακίστριες, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Την καλύτερη παρουσία είχε στην Β' Γυμνασίου ο Μιχαήλ Γρηγοριάδης, ο οποίος με 6.5 βαθμούς κατετάγη 5ος ανάμεσα σε 52 συμμετέχοντες. 


Αναλυτικά συμμετείχαν: 


Α' Δημοτικού / 63 συμμετέχοντες

Πιλάλης Ερνέστος - 2η θέση - 7.5 βαθμοί
Παΐζης Σπυρίδων  - 26η θέση - 5 βαθμοί

Β' Δημοτικού / 63 συμμετέχοντες

Μπενίσης Γεώργιος - 21η θέση - 5 βαθμοί
Νταφούλης Ορέστης - 47η θέση - 4 βαθμοί

Ε' Δημοτικού / 83 συμμετέχοντες

Καρασαλίδης Αντώνιος-Χρήστος - 33η θέση - 5 βαθμοί

ΣΤ' Δημοτικού / 80 συμμετέχοντες

Παπακώστας Βασίλειος - 29η θέση - 5 βαθμοί
Κολιούσης Νικόλαος - 75η θέση - 3.5 βαθμοί

Α' Γυμνασίου / 66 συμμετέχοντες

Λεοντίδης Σαράντης - 41η θέση - 4 βαθμοί

Β' Γυμνασίου / 52 συμμετέχοντες

Γρηγοριάδης Μιχαήλ - 5η θέση - 6.5 βαθμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες