Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων 2013

Ολοκληρώθηκαν στο Ρίο Αχαΐας, τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων, για το έτος 2013. Συγκεκριμένα, διεξήχθηκαν τα πρωταθλήματα στις κατηγορίες των αγοριών και κοριτσιών έως 08, 10, 12, 14 και 16 ετών. 
Συνολικά συμμετείχαν 286 λιλιπούτειοι σκακιστές και σκακίστριες, από 86 ομάδες απ' όλη την Ελλάδα. Η ΑΕΚ συμμετείχε με 3 σκακιστές, με την πολυπληθέστερη αποστολή να την έχουν οι Σκακιστική Ακαδημία Χανίων (17 σκακιστές), ΣΟ Πατρών (10), ΑΟ "ΖΗΝΩΝ" Γλυφάδας (10), και Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (9).
Από πλευράς του "Δικεφάλου" συμμετείχαν οι Γρηγοριάδης Μιχαήλ (Α-16), Παπακώστας Βασίλειος (Α-12) και Μπενίσης Γεώργιος (Α-08). 


Τη μεγάλη έκπληξη πραγματοποίησε ο μικρότερος της παρέας, ο Γιώργος Μπενίσης, ο οποίος στην 1η του συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και έχοντας επαφή με το σκάκι μόλις 1 1/2 χρόνο, κατάφερε να συγκεντρώσει 4,5 βαθμούς σε 9 αγώνες και να τερματίσει στην 17η θέση της κατάταξης, ανάμεσα σε 29 σκακιστές. Συγκεντρωτικά, πέτυχε 4 νίκες - 1 ισοπαλία - 4 ήττες.
Ο πιο έμπειρος της παρέας, ο Μιχάλης Γρηγοριάδης, δεν είχε παρουσία αντάξια της δυναμικότητάς του, ίσως γιατί ήταν κουρασμένος και επηρεασμένος από το ομαδικό της Α' Εθνικής. Αν και ήταν βάσει βαθμού αξιολόγησης στην 13η θέση της αρχικής κατάταξης, τερμάτισε 17ος σε 40 σκακιστές. Πέτυχε 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.
Τέλος, ο εκπρόσωπος της Χίου, ο Βασίλης Παπακώστας, τερμάτισε στην 22η θέση επί συνόλου 51 σκακιστών. Είχε μια αξιόλογη παρουσία, με 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες (5 πόντους σε 9 αγώνες). Σίγουρα θα μπορούσε να πάει καλύτερα, αλλά η κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, σαφώς και έπαιξε κάποιο ρόλο (ειδικά όταν πρόκειται για μικρές ηλικιακές κατηγορίες). 
Ο απολογισμός των μικρών σκακιστών της ΑΕΚ κρίνεται ως ικανοποιητικός και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει. Στόχος των ιθυνόντων της ομάδας από εδώ και πέρα θα είναι η διαρκής ανάπτυξη των ακαδημιών κάθε ηλικιακής και μαθησιακής κατηγορίας, έτσι ώστε να μπορεί δια μέσω αυτών να τροφοδοτείται η 1η ομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες