Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Με ΣΜΑΟ Καισαριανής στην πρεμιέρα της Β' Εθνικής


Ξεκινάνε οι υποχρεώσεις του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009, στα πλαίσια του 1ου γύρου, του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Β' Εθνικής Κατηγορίας 2009, που διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ).
Συγκεκριμένα ο Δικέφαλος, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα του ΣΜΑΟ Καισαριανής. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο της ομάδας της Καισαριανής, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ζηνοδότου 22, στην πλατεία Παγκρατίου και θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί. Η ΑΕΚ θα παραταχθεί στον εν λόγω αγώνα με όλα της τ' αστέρια, με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της νίκης, που θα της δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της και να βρεθεί από την αρχή στη θέση του οδηγού, στον 2ο (και δυσκολότερο κατά τη γνώμη μας) όμιλο της Β' Εθνικής. Βέβαια το έργο της δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού η ομάδα της Καισαριανής είναι ισχυρή και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο θετικό αποτέλεσμα. Και όπως πολύ σοφά έχει αναφέρει ο Στράτος Γρίβας, "αν δεν γραφτεί ο πόντος στο φύλλο αγώνος, τίποτε δεν είναι σίγουρο, όποια και αν είναι η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων".
Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτή είναι η 3η αναμέτρηση των δύο ομάδων, σε επίσημες διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ (Α' και Β' Τοπική, Γ' Εθνική). Στις δύο προηγούμενες η ΑΕΚ κατέκτησε τη νίκη. Αναλυτικότερα, για το πρωτάθλημα της Α' Τοπικής 2007, η ΑΕΚ επικράτησε εντός έδρας με σκορ 8-0, ενώ στον τελικό των μπαράζ ανόδου της Γ' Εθνικής 2008, πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με σκορ 6.5-5.5 (φωτό). Άρα, σε δύο αναμετρήσεις, η ΑΕΚ μετρά δύο νίκες, με το επιμέρους σκορ να είναι 14.5-5.5.
Καλή επιτυχία ευχόμαστε και να παιχτεί πάνω απ' όλα ποιοτικό σκάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες