Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ήττα και αποκλεισμός

Δυστυχώς η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΣΟ Παγκρατίου και έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης του Διασυλλογικού Κυπέλλου Αττικής 2010.
Η ήττα με σκορ 1.5-2.5 από τη μαχητική ομάδα του Παγκρατίου, ήρθε δίκαια, αν και σαφώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Ο αγώνας ξεκίνησε με σύντομη πρόταση ισοπαλίας (στην 5η μόλις κίνηση), του Ηλία Κουρκουνάκη στον Αλέξανδρο Γρηγοριάδη, την οποία ο σκακιστής της ΑΕΚ δεν απεδέχθη. Η παρτίδα συνεχίστηκε και ο Αλέξανδρος ηττήθηκε, δίνοντας έτσι το προβάδισμα (αγωνιστικό και ψυχολογικό), στο Παγκράτι. Έτσι όπως εξελίχθηκαν οι παρτίδες, αν ο Αλέξανδρος δεχόταν την πρόταση ισοπαλίας, θα είχαμε προκριθεί. Αλλά τα αν, παραμένουν πάντοτε αν...
Πλέον με την πλάτη στον τοίχο, η ΑΕΚ ισοφάρισε το σκορ με τον Κώστα Μουτούση. Όλα θα κρίνονταν στη 2η σκακιέρα, αφού η παρτίδα του Νίκου Τεπελένη φαινόταν (όπως και έληξε) ισόπαλη. Στην παρτίδα που απέμενε (Βαλντέν - Κοτρότσος), η ΑΕΚ ήθελε τουλάχιστον ισοπαλία και το Παγκράτι μόνο νίκη για να προκριθούν. Όμως ο Βασίλης Κοτρότσος, σε σαφώς χειρότερη θέση και με το χρόνο να τον πιέζει, δεν άντεξε και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την ομάδα του ΣΟ Παγρατίου.
Αυτή είναι η πρώτη εντός έδρας ήττα για την ομάδα της ΑΕΚ στην 5χρονη έως τώρα Ιστορία της και η πρώτη επίσης στην διοργάνωση του Κυπέλλου Αττικής (πέρυσι είχε αποκλειστεί με ισοπαλία και συγκεκριμένα μετά την εφαρμογή του κριτηρίου του Βερολίνου στον αγώνα με το Κορωπί).
Πλέον, η προσοχή όλων στρέφεται στο Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούλιο (από 5 έως 11), στο Περιστέρι.
Αναλυτικά το φύλλο αγώνος έχει ως εξής (πρώτοι αναφέρονται οι σκακιστές της ΑΕΚ και σε παρένθεση το εθνικό ΕΛΟ του κάθε σκακιστή):

1. ΜΟΥΤΟΥΣΗΣ Κων/νος (2410) - ΚΟΚΟΛΙΑΣ Κων/νος (2150) 1-0
2. ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ Βασίλειος (2260) - ΒΑΛΝΤΕΝ Πέτρος (2120) 0-1
3. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος (2185) - ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΚΗΣ Ηλίας (2335) 0-1
4. ΤΕΠΕΛΕΝΗΣ Νικόλαος (2125) - ΓΑΛΑΝΟΣ Δημήτριος (2020) 1/2-1/2

2 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

ΛΙΓΟ 'ΠΕΡΙΕΡΓΗ' Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΑΝΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ... ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΝΗΘΗ ΑΛΛΑ...(?)ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΕΛΛΑ...

derida είπε...

Όχι και τόσο. Ο Ηλίας Κουρκουνάκης ήταν άρρωστος, και τον κατεβάσαμε 3η για να κάνει ισοπαλία και να φύγει (εξού και η σύντομη πρόταση ισοπαλίας). Η άρνηση του Γρηγοριάδη (πιθανώς δεν ήταν ενημερωμένος και απλά επειδή είχε λευκά συνέχισε) ανάγκασε τον Κουρκουνάκη να παίξει και τελικά να κερδίσει.

Ετικέτες