Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Αφιέρωμα στην ΑΕΚ από το ΑΕ Κέντρο "ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ"


Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ (πατήστε εδώ για να το διαβάσετε), παρουσιάζεται στο ιστολόγιο του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου (ΑΕΚ) "ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ". Ο εν λόγω σύλλογος, με έδρα την πανέμορφη πόλη της Χαλκίδας, είναι από τους πλέον δραστήριους στην περιοχή, όχι μόνο στον σκακιστικό χώρο, αλλά και σε άλλους τομείς. Χαρακτηριστικά, όπως αναγράφεται και στο καταστατικό του, λειτουργεί πέραν του σκακιστικού τμήματος και τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ εκδίδεται και περιοδικό, το οποίο αισίως έχει φθάσει στο 4ο τεύχος. Στο σήμα του συλλόγου, ο διαμορφούμενος εξωτερικός κύκλος, χωρίζεται από διακόσμηση μαιάνδρου σε δύο ημικύκλια, επάνω και κάτω. Στο επάνω ημικύκλιο απεικονίζεται αρχαιοελληνική σύνθεση (παρμένη από ερυθρόμορφο αγγείο του Αθηναίου αγγειογράφου Δούρι, χρονολογούμενο στον 5ο αι. π.Χ.), με θέμα σκηνή από παιδαγωγική διαδικασία με επίκεντρο την δια του άβακος διδασκαλία γραφής από διδάσκαλο σε έφηβο, καθώς και μουσική διδασκαλία, υπό την επίβλεψη παιδαγωγού. Στο κάτω ημικύκλιο, έχει τοποθετηθεί λεπτομέρεια αγγειογραφίας, στην οποία αναπαρίσταται σκηνή όπου εμφανίζονται δύο ομηρικοί ή προομηρικοί ήρωες, να παίζουν το παιχνίδι των πεσσών, ενώ ανάμεσά τους, προβάλλει μέρος από την απεικονιζόμενη στο πρωτότυπο μορφή της Θεάς Αθηνάς. Στο κέντρο της σύνθεσης του σήματος, υπάρχει δεύτερος κύκλος, αποτελούμενος από εξωτερικό δακτύλιο με διακόσμηση μαιάνδρου, εντός του οποίου απεικονίζεται πρόσφατο αρχαιολογικό εύρημα, πιθανότατα πεσσού, επί σκακιέρας.
Λεπτομέρειες για τον σύλλογο και για τον περιοδικό, μπορείτε να αντλήσετε από το ιστολόγιο του συλλόγου, link του οποίου βρίσκεται αριστερά στην οθόνη σας, στη θέση "Links Σκακιστικών Σωματείων".

2 σχόλια:

antiproedros είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Εκ μέρους του συλλόγου μας, σας απευθύνω ένα θερμό «σας ευχαριστούμε»!

Είναι μεγάλη ΤΙΜΗ για μάς η προβολή μας απο το μπλόγκ της αγαπημένης μας Α.Ε.Κ., αλλα και επειδή ξέρουμε τη σοβαρότητά σας και την αγάπη σας για το σκάκι.

Τί άλλο να πώ…

Μιά συγνώμη επειδή αργήσαμε να γράψουμε σχόλιο, γιατι απο ένα μπέρδεμα ο πρόεδρός μας περίμενε απο εμένα να το γράψω και εγώ περίμενα… εκείνον ( ! ), που βέβαια είχε προσέξει το σχόλιό σας απο την πρώτη στιγμή.

AEK Chess Club είπε...

Καλή συνέχεια σας ευχόμαστε για τη συνέχεια. Και περιμένουμε σύντομα το νέο τεύχος του περιοδικού σας. Το έχετε υποσχεθεί άλλωστε στο...προηγούμενο τεύχος.

Ετικέτες