Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Με ΑΣΟ Πετρούπολης "ΔΙΑΣ" στον 5ο γύρο της Β' Εθνικής


Με την ομάδα του ΑΣΟ Πετρούπολης "ΔΙΑΣ¨ θα τεθεί αντιμέτωπη η ΑΕΚ, στα πλαίσια του 5ου γύρου του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Β' Εθνικής 2009. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:30 και θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τα οποία βρίσκονται στη λεωφόρο Δεκελείας 138-140 (2ος όροφος), στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο αγώνας είναι εξαιρετικά κρίσιμος για τη συνέχεια, καθόσον η ομάδα της Πετρούπολης έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της (όπως και η ΑΕΚ), στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, στην οποία μεταφέρονται τα μεταξύ των ομάδων που θα προκριθούν αποτελέσματα. Άρα με τυχόν νίκη, η ΑΕΚ θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα, όχι μόνο για την άνοδο στην ΠΟΑ 2010, αλλά και προς τον τίτλο της Β' Εθνικής, που είναι ο κυριότερος στόχος της ομάδας.
Η ΑΕΚ με την ομάδα του ΑΣΟΠ "ΔΙΑΣ¨, έχει συναντηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν και πέτυχε ισάριθμες νίκες. Συγκεκριμένα, για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Β' Τοπικής Αττικής 2006, η Ένωση είχε επικρατήσει εκτός έδρας με σκορ 6.5-1.5, ενώ στα μπαράζ του 2007, για την άνοδο στη Γ' Εθνική, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει στον τελικό που έγινε στην έδρα της (φωτό), με σκορ 6-4. Άρα σε σύνολο δύο αναμετρήσεων, μετράμε δύο νίκες, με το επιμέρους σκορ στις σκακιέρες να είναι 12.5 - 5.5 (+7).
Με την ομάδα του ΑΣΟΠ, αγωνίζεται στην 1η σκακιέρα, ο Νίκος Καλέσης, ο οποίος φόρεσε τα χρώματα της ΑΕΚ για 2 χρόνια (2006 και 2007) και με τον οποίο στη σύνθεσή της (Nielsen, Γρίβας και Μίχος οι υπόλοιποι), η ΑΕΚ πέτυχε την μεγαλύτερη εως τώρα διάκριση στη σκακιστική Ιστορία της, φθάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2006.
Καλή επιτυχία...


Β' Τοπική Κατηγορία Αττικής 2006: ΑΣΟ Πετρούπολης "ΔΙΑΣ" - Α.Ε.Κ. 1.5 - 6.5
Διακρίνονται στα δεξιά, οι Νίκος Καλέσης (πρώτο πλάνο) και Στράτος Γρίβας (στο βάθος).



Μίχος, Παλαμίδας, Καλέσης και Γρίβας, στον τελικό των μπαράζ Β' Τοπικής του 2007.


Γρηγοριάδης, Βουλγαρίδου και Παυλή, στον αγώνα με τον ΑΣΟΠ "ΔΙΑΣ" το Σεπτέμβρη του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες