Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Προκριματικός Όμιλος Αττικής 2010

Ξεκινούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου (στις 10:30 το πρωί), οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δικεφάλου για το έτος 2010. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στην έδρα της το ΣΟ Αιγάλεω, στην πρεμιέρα του Προκριματικού Ομίλου Αττικής (ΠΟΑ).
Ο εν λόγω όμιλος, είναι ο "προθάλαμος" της Α' Εθνικής. Συμμετέχουν σε αυτόν 9 ομάδες, οι οποίες αγωνίζονται όλες αναμεταξύ τους (μία φορά και όχι εντός-εκτός). Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης, θα συμμετάσχουν στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2010, σε τοποθεσία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕΚ, έχει ως εξής:

1ος γύρος (10/1/10): Α.Ε.Κ. - ΣΟ Αιγάλεω
2ος γύρος (17/1/10): ΔΚΠ 'Ανω Λιοσίων - Α.Ε.Κ.
3ος γύρος (24/1/10): Α.Ε.Κ. - ΑΟ "ΖΗΝΩΝ" Γλυφάδας
4ος γύρος (31/1/10): Πανιώνιος ΓΣΣ - Α.Ε.Κ.
5ος γύρος (7/2/10): Α.Ε.Κ. - ΑΣΟ Πετρούπολης "ΔΙΑΣ"
6ος γύρος (21/2/10): ΓΣ Ασπροπύργου - Α.Ε.Κ.
7ος γύρος (28/2/10): Α.Ε.Κ. bye
8oς γύρος (7/3/10): Α.Ε.Κ. - Πειραϊκός ΟΣ
9ος γύρος (14/3/10): Πανελλήνιος ΓΣ - Α.Ε.Κ.

Με την ομάδα του ΣΟ Αιγάλεω, δεν έχουμε τεθεί ποτέ στο παρελθόν αντιμέτωποι, σε οποιαδήποτε επίσημη διοργάνωση Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου. Στόχος της ΑΕΚ, η οποία θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, είναι να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις, για να κερδίσει την πολυπόθητη άνοδό της στην Α' Εθνική. Σαφώς και πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, αφού δύο από τις εννέα ομάδες υποβιβάστηκαν από την Α' Εθνική 2009 (Αιγάλεω και Ζήνων), ενώ κάποιες άλλες εμφανίζονται ιδιαίτερα ενισχυμένες μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών.
Καλή επιτυχία να έχουμε και με το καλό στην Α' Εθνική το καλοκαίρι.

2 σχόλια:

Κ.Σκαπέρδας είπε...

Θα ήθελα να κάνω μία διόρθωση την οποία θεωρώ σημαντική.

Οι ομάδες που αγωνίζονται στον Προκριματικό Όμιλο ΤΗΣ Α' Εθνικής είναι σωματεία της Α' Εθνικής τα οποία αγωνίζονται να συνεχίσουν στην τελική φάση και όχι να προβιβαστούν. Το ίδιο ισχύει και για τα σωματεία ΣΟ Αιγάλεω , Ζήνωνα τα οποία τερματίζοντας μετά την 20η θέση πέρυσι έχασαν το δικαίωμα να συμμετέχουν απευθείας στην τελική φάση 2010 , και φυσικά ΔΕΝ υποβιβάστηκαν.

Είναι προφανές ότι η παραπάνω είναι η σωστή ερμηνεία καθώς σε κανένα άθλημα δε γίνεται να ανήκει-αγωνίζεται μία ομάδα σε δύο διαφορετικές κατηγορίες στην ίδια αγωνιστική περίοδο.

AEK Chess Club είπε...

Φίλε Κωστή, ευχαριστούμε για την επισήμανση. Ίσως είμαστε πάντως πρωτοπόροι σαν άθλημα, στο ότι αγωνιζόμαστε δύο φορές, για την ίδια κατηγορία.

Ετικέτες