Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Στην τελική ευθεία για την Α' Εθνική


Ξεκινά την Κυριακή 3 Ιουλίου, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής, στο οποίο συμμετέχει η ομάδα της ΑΕΚ. Στο διάστημα που προηγήθηκε, από τη λήξη του Κυπέλλου Αττικής μέχρι σήμερα, όλοι όσοι έχουν αναλάβει να "τρέξουν" το τμήμα επιδώθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα που θα μπορούσε να διαταρράξει την ηρεμία του τμήματος. Με δεδομένο ότι διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες στο σύλλογο, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, αλλά οι όποιες παρεξηγήσεις λύθηκαν για το καλό της ομάδας και πλέον μπορούμε να πούμε ότι αναπόσπαστοι θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο, το οποίο μεταφράζεται σε κατάληψη τουλάχιστον της 6ης θέσης (μια θέση πιο πάνω από το προηγούμενο πρωτάθλημα δηλαδή).

Για να αναφερθούμε στα των αγώνων, το Πρωτάθλημα ξεκινάει όπως προείπαμε την Κυριακή 3 Ιουλίου, με την τελετή έναρξης και τη διεξαγωγή του 1ου γύρου, για να συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 8 του μηνός, όπου θα παιχτεί ο 7ος και τελευταίος γύρος και θα απονεμηθούν τα κύπελλα στους νικητές, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξης:

Κυριακή 3/6: Τελετή έναρξης 16:00 και 1ος γύρος 16:30
Δευτέρα 4/6: 2ος γύρος 09:30 και 3ος γύρος 17:30
Τρίτη 5/6: 4ος γύρος 16:30
Τετάρτη 6/6: 5ος γύρος 16:30
Πέμπτη 7/6: 6ος γύρος 16:30
Παρασκευή 8/6: 7ος γύρος 09:30 και τελετή λήξης 15:00

Η βασική σύνθεση της ΑΕΚ, αποτελείται από τον Δανό GM Peter-Heine Nielsen, τη νυν Πρωταθλήτρια Ευρώπης Λιθουανή GM Viktorija Cmilyte, τους ΙΜ Κώστα Μουτούση, Νίκο Καλέση και Αλέξανδρο Γρηγοριάδη, τον Δημήτρη Κοσμά-Λέκκα, τη Χριστίνα-Δέσποινα Παχάκη, τον Μιχάλη Γρηγοριάδη, τη Φωτεινή-Αμαλία Τσεργά, τον Χρυσοβαλάντη Δάνη και τον Φώτη Τζαμούση. Ύστερα από την αρχική κατάταξη των ομάδων, βάσει  του μέσου όρου των 8 κορυφαίων σκακιστών σε ELO (ανά κατηγορία), η ΑΕΚ βρίσκεται στην 11η θέση  (με 2022 μονάδες), επί συνόλου 34 ομάδων. Στους αγώνες, η βασική σύνθεση των ομάδων είναι 8μελής και αποτελείται από 3 γενικές σκακιέρες (ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου), 1 γυναικεία σκακιέρα, 1 νεάνιδα (έως 18 ετών), 1 κορασίδα (έως 16 ετών), 1 έφηβο ή νεάνιδα (έως 18 ετών) και 1 παμπαίδα ή παγκορασίδα (έως 12 ετών).

Σε επόμενες αναρτήσεις και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, θα παρουσιάσουμε τους χορηγούς της ομάδας, καθώς και όσους μας βοήθησαν για να φθάσουμε ως εδώ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας Διοίκησης στο Σύλλογο, το σκακιστικό τμήμα πέτυχε να εκλέξει στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο και τους 2 εφόρους του, τον Χρήστο Πιλάλη και τον Φώτη Αρμπή, καθιστώντας έτσι τη φωνή του τμήματος δυνατή και σε θεσμικό επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες