Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Προηγείται η Viktorija Cmilyte στο "Botvinnik Memorial"

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Χάντυ-Μανσίσκ της Ρωσίας, διεξάγεται ένα πολύ δυνατό ράπιντ τουρνουά στη Μόσχα, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ρώσου Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Mikhail Botvinnik (17 Αυγούστου 1911 - 5 Μαΐου 1995).


Το τουρνουά διεξάγεται σε δύο ομίλους. Έναν ανοικτό, με συμμετέχοντες την ελίτ του παγκόσμιου σκακιού (Vishy Anand, Magnus Carlsen, Levon Aronian και Vladimir Kramnik), ενώ  στο δεύτερο γκρουπ αγωνίζονται μόνο γυναίκες, με συμμετέχοντες τις Koneru Humpy, Tatiana Kosintseva, Viktorija Cmilyte και Elina Danelian.



Ο χρόνος διεξαγωγής των παιχνιδιών είναι 25 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση. Το φορμά του τουρνουά είναι πουλ διπλών συναντήσεων.

Την πρώτη ημέρα, στο τουρνουά των ανδρών προηγείται ο Ινδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος πέτυχε τη μοναδική νίκη, αφού όλες οι άλλες παρτίδες έληξαν ισόπαλες, εναντίον του Levon Aronian.

Στο τουρνουά των γυναικών, η "δική μας" Viktorija Cmilyte προηγείται με 2 στα 3 έχοντας στο ενεργητικό της δύο νίκες και μια ήττα. Η μοναδική ήττα ήρθε από την Elina Danelian.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες