Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Πρωταθλητής στα Σχολικά Αττικής ο Ερνέστος Πιλάλης



Πρωταθλητής Αττικής μεταξύ των μαθητών και μαθητριών της Α΄ Δημοτικού αναδείχθηκε ο σκακιστής της ΑΕΚ, Ερνέστος Πιλάλης (φωτό). Ο Ερνέστος, που ένα μήνα νωρίτερα είχε ισοβαθμήσει και μοιραστεί την 1η θέση στη Νότια Αθήνα (με 5 νίκες σε 5 αγώνες), στην τελική φάση της Αττικής (στην οποία συμμετείχαν οι 45 προκριθέντες από όλα τα περιφερειακά πρωταθλήματα της Αττικής), έκανε 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες (!) και πήρε το  Κύπελλο του πρωταθλητή.  Μαζί με αυτό, πήρε την πρόκριση του στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος, στην οποία θα διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία του. Εκτός από τον Ερνέστο, άλλοι δυο μικροί σκακιστές της ΑΕΚ πήραν σήμερα πρόκριση για την τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Μπενίσης, μαθητής της Β΄ Δημοτικού, με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες, ισοβάθμησε στην 6η θέση και προκρίθηκε, όπως και ο Ορέστης Νταφούλης, που με επίσης 5 βαθμούς σε 7 αγώνες, ήταν 10ος ανάμεσα σε 57 παιδιά και προκρίθηκε για την τελική φάση. 
Αντίθετα, άτυχος στάθηκε ο Νίκος Κολιούσης, ο οποίος αν και έκανε 4 βαθμούς σε 7 αγώνες στην ΣΤ' Δημοτικού, δεν προκρίθηκε στα τελικά για μία θέση!

2 σχόλια:

Κυριάκος Μπασινάς είπε...

Μια μικρή διόρθωση στο άρθρο σας. Ο Ερνέστος πριν ένα μήνα, στα προκριματικά των Νοτιών Προαστίων ήταν σε ισοβαθμία με τον πρώτο που ήταν ο Μπασινάς Κωνσταντίνος. Προς επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων δείτε το παρακάτω link: http://www.essnachess.gr/files/sxolika/sxoliko13/notios_atom_res.htm

AEK Chess Club είπε...

Ευχαριστούμε για το σχόλιο και τη διόρθωση. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει κάτι στην ουσία, αφού και τα δύο παιδάκια τερμάτισαν στην πρώτη θέση (την οποία μοιάστηκαν). 'Ηδη έγινε η σχετική τροποποίηση στο άρθρο.

Ετικέτες