Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Στον τελικό η ΑΕΚ!


Η ΑΕΚ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αττικής 2013, αφού στον έναν από τους δύο ημιτελικούς επικράτησε επί του ΣΟ Παγκρατίου. Ο αγώνας είχε δραματική εξέλιξη, αφού μετά τη λήξη του το σκορ ήταν 2-2 και η πρόκριση κρίθηκε μετά την εφαρμογή του κριτηρίου του Βερολίνου, όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1.
Ο "Δικέφαλος" παρατάχθηκε με μία σημαντική απουσία, αφού ο Νίκος Καλέσης, ο κορυφαίος σε βαθμό αξιολόγησης σκακιστής της ομάδας, εξαιτίας μιας σοβαρής οικογενειακής υποχρέωσης δεν μπόρεσε να δώσει το παρόν. Το κενό του κάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Μέτρ FIDE Νίκος Δέδες, ο οποίος επανήλθε στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες!! Ο αγώνας ξεκίνησε με το Παγκράτι να πετυχαίνει το 1-0, μετά την επικράτηση του Δρακόπουλου επί του Διονυσόπουλου. Όμως σχεδόν αμέσως η ΑΕΚ ισοφάρησε με τη νίκη του Δέδε επί του Γερογιάννη, η οποία ήρθε με εκπληκτικό τρόπο, όπως θα άξιζε να συμβεί για έναν σκακιστή μεγάλης αξίας, που είχε να αγωνιστεί περίπου 17-18 χρόνια. 
Από κει και πέρα, η ΑΕΚ χρειάζονταν 2 ισοπαλίες για να προκριθεί, πράγμα και το οποίο συνέβη. Ο Μουτούσης, σταθερός όπως πάντα, ήρθε ισόπαλος με τον Νικολάου, ενώ νούλα είχαμε και στον αγώνα του Αλέξανδρου Γρηγοριάδη, με αντίπαλο τον Κοκόλια. Με το σκορ πλέον στο 2-2, δηλαδή με ισόπαλο το αποτέλεσμα, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με βάση το κριτήριο του Βερολίνου (η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, στην 2η δίνει 3 μονάδες, στην 3η δίνει 2 μονάδες και στην 4η δίνει 1 μονάδα, ενώ οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ' όψιν). Η ΑΕΚ νίκησε στην 3η σκακιέρα, το Παγκράτι στη 2η, οι άλλες δύο σκακιέρες ήταν ισόπαλες, οπότε η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια με 2-1 μονάδες.
Το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης, είχε ως εξής (σε παρένθεση το εθνικό ΕΛΟ κάθε σκακιστή): 

ΣΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ - Α.Ε.Κ. 2.0 - 2.0 (1-2)
1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γεώργιος (2140) - ΜΟΥΤΟΥΣΗΣ Κων/νος (2365) 0.5 - 0.5
2. ΚΟΚΟΛΙΑΣ Κων/νος (2080) - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος (2205) 0.5 - 0.5
3. ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Χριστόδουλος (2185) - ΔΕΔΕΣ Νίκος (2260) 0-1
4. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος (2010) - ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ζαχαρίας (1810) 1-0

Αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό της Κυριακής 2/6, θα είναι ο Πανιώνιος ΓΣΣ, ο οποίος στο δεύτερο ημιτελικό επικράτησε επί του ΣΜΣ Ελευσίνας. Να θυμήσουμε ότι οι αγώνες γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας της Νέας Σμύρνης, με ώρα έναρξης 12.00 το μεσημέρι. 

Στη φωτό Νο2: (από αριστερά προς τα δεξιά) Διονυσόπουλος, Δέδες, Γρηγοριάδης, Μουτούσης

Στη φωτό Νο3: Διονυσόπουλος (αρ.) και Δέδες (δεξ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες