Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Chess Bundesliga 2007-2008: Πρωταγωνιστές οι P.H.Nielsen και Ε. Bacrot


Στη δύναμη της ομάδας σκάκι της Α.Ε.Κ., όπως είναι γνωστό, ανήκουν δύο κοινοτικοί σκακιστές. Συγκεκριμένα από το 2006 έχει ενταχθεί στο τμήμα ο Δανός GM Peter Heine Nielsen, ενώ φέτος αποκτήθηκε ο Γάλλος GM Εttiene Bacrot.
H Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), δίνει το δικαίωμα στους σκακιστές της να ανήκουν σε περισσότερες από μια ομάδες, με την προϋπόθεση αυτές να μην είναι της ίδιας ομοσπονδίας (για παράδειγμα δεν μπορούν να παίξουν με τα χρώματα άλλης Ελληνικής ομάδος οι δύο προαναφερόμενοι σκακιστές, παρά μπορούν μόνο να αγωνιστούν με την ομάδα της Α.Ε.Κ.).
Ένα από τα καλύτερα διασυλλογικά πρωταθλήματα στον κόσμο (αν όχι το καλύτερο), είναι αυτό της Γερμανικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, η πασίγνωστη στο σκακιστικό κοινό "Schachbundesliga". Στο εν λόγω πρωτάθλημα, το οποίο άρχισε τον Οκτώβριο του 2007 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2008, αγωνίζονται συνολικά 16 ομάδες, οι οποίες έχουν εντάξει στη δύναμή τους όλη σχεδόν την αφρόκρεμα του παγκοσμίου σκάκι.
Στην πανίσχυρη OSC Baden - Baden, αγωνίζονται και οι δύο σκακιστές της Α.Ε.Κ., έχοντας μάλιστα εκπληκτική απόδοση στους 9 πρώτους γύρους του πρωταθλληματος (απομένουν άλλοι 6 για να ολοκληρωθεί). Συγκεκριμένα ο E. Bacrot έχει συγκεντρώσει 5 πόντους σε 7 παιχνίδια, έχοντας 3 νίκες και 4 ισοπαλίες (με απόδοση ΕLO 2735), ενώ ο P.H. Nielsen έχει μαζέψει 7 πόντους σε 9 αγώνες (5 νίκες και 4σοπαλίες) και με απόδοση ΕLO 2702.
Η OSC Baden - Baden, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αξιοσημείωτη είναι η σύνθεση της, με τους Αnand, Svidler, Shirov, Carlsen, Nisipeanu, Movsesian, Vallejo και Harikrishna, να πλαισιώνουν τους σκακιστές της Α.Ε.Κ.

Λεπτομέρειες σχετικά με το εν λόγω πρωτάθλημα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:
http://www.schachbundesliga.de/bundesliga_statistik/vereine.aspx?vnr=1&pid=9#vdata1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες