Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Βαθμοί αξιολόγησης σκακιστών ΑΕΚ (Α' Εξάμηνο 2008)


Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ), στις 21 Φεβρουαρίου 2008, ανακοίνωσε την τελική λίστα με τους βαθμούς αξιολόγησης όλων των σκακιστών που ανήκουν στη δύναμή της. Οι παραπάνω βαθμοί, θα ισχύουν για όλο το Α' Εξάμηνο του 2008. Στην εν λόγω λίστα, η ΕΣΟ έχει συμπεριλάβει και τις μεταγραφές, που φέτος έγιναν τον μήνα Ιανουάριο. Δικαιολογημένη και επιβεβλημένη η καθυστέρηση λοιπόν, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.
Η σκακιστική ομάδα της Α.Ε.Κ., έχει στην δύναμή της συνολικά 73 σκακιστές, εκ των οποίων οι 22 είναι κάτω των 18 ετών. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο GM Στράτος Γρίβας με 2.495 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο επίσης GM Δημήτρης Αναγνωστόπουλος με 2.470, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο ΙΜ Κώστας Μουτούσης, με 2.405 βαθμούς. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Βαγγέλης Παλαμίδας (2.255) και o FM Αλέξανδρος Γρηγοριάδης (2.230). Πρώτη γυναίκα είναι η ΥΜ Έλια Καραχάλιου με 1.915 βαθμούς.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη δύναμη του σωματείου ανήκουν σκακιστές που τυγχάνουν της αναγνώρισης σε χώρους πέρα από το σκάκι. Συγκεκριμένα στην ομάδα ανήκουν ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου, ο ρεμπέτης Νίκος Περγιάλης και ο ζωγράφος Νικόλας Σφήκας.
Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε την παρουσία στην ομάδα του Πρωταθλητή Ελλάδος 1965 και 1966, Λάζαρου Βυζαντιάδη. Ο ισχυρός μετρ επανήλθε στην αγωνιστική δράση για να ενισχύσει το νεοσύστατο σκακιστικό τμήμα της αγαπημένης του ΑΕΚ!
Πληροφορίες για όλους τους σκακιστές της Α.Ε.Κ. μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα της ΕΣΟ, http://www.chessfed.gr/elo/clubs.asp?txtSyl=01221

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες