Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η Viktorija Cmilyte στον 3ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών

Η Viktorija Cmilyte, η παίκτρια που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΚ στο τελευταίο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, αγωνίζεται αυτές τις ημέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Αντιόχεια της Τουρκίας.

Το πρωτάθλημα έχει τη μορφή νοκ άουτ 5 γύρων, όπου κάθε ζευγάρι παίζει 2 παρτίδες κλασσικού χρόνου και αν δεν υπάρξει νικητής, τότε παίζουν ράπιντ παιχνίδια. Στον τελικό θα παιχθούν 4 παρτίδες κλασσικού χρόνου. Οι αρχικές συμμετοχές ήταν 64, οι οποίες περιλάμβαναν την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Alexandra Kostenuik, την Humpy Koneru, τις ολυμπιονίκες αδελφές Kosintseva, τις πρώην Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Maia Chiburtanidze και Antoaneta Stefanova και σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του γυναικείου σκακιού, εξαιρουμένης της Judit Polgar, η οποία ως γνωστών αγωνίζεται μόνο στα μικτά τουρνουά.


Η Viktorija, η οποία αυτή τη στιγμή έχει ΕΛΟ 2514, στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε την Ρωσίδα WGM Julia Demina, με ΕΛΟ 2323. Δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο του φαβορί, νίκησε 2-0 και πέρασε άνετα στο δεύτερο γύρο. Εκεί αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Διεθνή Μετρ Elizabeth Paetz, με ΕΛΟ 2474. Στον πρώτο παιχνίδι, η αθλήτριά μας έχασε, αν και αγωνιζόταν με τα λευκά. Έτσι στη δεύτερη παρτίδα, αν και έπαιζε με τα μαύρα χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να μπορέσει να έχει ελπίδες για να προκριθεί, το οποίο και κατάφερε. Τελικά επικράτησε με 1,5-0,5 στις ραπιντ παρτίδες.

Έτσι προκρίθηκε στον 3ο γύρο, όπου σήμερα θα αντιμετωπίσει την Almira Skripchinko από τη Γαλλία (ΙΜ, 2460).

Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι, η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας, η Yelena Dembo, πέρασε κι αυτή στον 3ο γύρο, νικώντας κατά σειρά την Batkhuyag Mungutuul (MNG, IM, 2409 1/2-1/2, 1/2-1/2,1/2-1/2 1-0) και την πανίσχυρη και πολύ φορμαρισμένη Tatiana Kosintseva (RUS, GM, 2581, 1-0, 1/2-1/2) ενώ σήμερα θα αντιμετωπίσει την Κινέζα GM Xue Zhao.

Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριες. Ελπίζουμε και ευχόμαστε για το καλύτερο. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και ζωντανές παρτίδες στο wwcc2010.tsf.org.tr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες