Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Διάλεξη από τον IM Κώστα Μουτούση

Στο πλαίσιο των ευρύτερων δραστηριοτήτων του συλλόγου, το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ ξεκινά μια νέα προσπάθεια μηνιαίων διαλέξεων–παρουσιάσεων πάνω σε διάφορα σκακιστικά θέματα. Τον πρώτο κύκλο αυτών, με γενικό τίτλο

«Γνωστοί και άγνωστοι μαιτρ από την παλιά σοβιετική σχολή»

θα αναλάβει ο IM Κωνσταντίνος Μουτούσης και στην πρώτη ενότητα, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 19:00-21:30 θα παρουσιάσει επιλεγμένες παρτίδες του Ρώσου GM Ανατόλυ Λουτίκοβ.


Η θεματολογία του πρώτου αυτού κύκλου διαλέξεων, αποσκοπεί κυρίως στο να κάνει περισσότερο γνωστούς στους Έλληνες σκακιστές, τους παίκτες που με την αναλυτική εργασία τους, τις ιδέες τους, τις παρτίδες τους, έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στις εσωτερικές διεργασίες και ζυμώσεις του σοβιετικού σκακιού, συντελώντας με αυτό τον τρόπο καταλυτικά, όχι μόνο στον εμπλουτισμό και την εξέλιξη της σκακιστικής κουλτούρας γενικότερα, αλλά και την ανέλιξη αργότερα της χώρας τους σε πρώτη σκακιστική δύναμη παγκοσμίως, και εν τέλει ,στην γέννεση και δημιουργία,-μέσα από τα αναπόφευκτα , αγκαθωτά κάποιες φορές μονοπάτια, της συστηματικής μελέτης και σκληρής προπονήσεως-, των απαραίτητων εκείνων συστατικών-αυτών που συχνά με μια μόνο λέξη ονομάζουμε υπόβαθρο- για την ανάδειξη των παγκόσμιων πρωταθλητών.


Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του σκακιστικού τμήματος που βρίσκεται στην Νέα Φιλαδέλφεια, Θεμιστοκλή Σοφούλη και Στρατηγού Παπάγου 100. Επιπλέον θα διανεμηθούν και σημειώσεις στους παρευρισκόμενους. Η γενική είσοδος ορίζεται στα 10 ευρώ (5 ευρώ για τους σκακιστές της Α.Ε.Κ.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους: Φώτη Αρμπή (6945 701874) και Γιάννη Βραϊμάκη (6972 010471) καθώς και στο e-mail του συλλόγου: aek.chessclub@yahoo.gr.

Μπορείτε να κατεβάσετε την προκήρυξη σε pdf εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες