Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

1o "AEK Οpen"


Το σκακιστικό τμήμα ΑΕΚ προκηρύσσει τη διεξαγωγή τουρνουά σκακιού κανονικού χρόνου. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όλοι οι σκακιστές με έγκυρο δελτίο, ανεξαρτήτως βαθμού αξιολόγησης (ΕΛΟ).

Τόπος διεξαγωγής: Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του σκακιστικού τμήματος ΑΕΚ, που βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, επί των οδών Θ. Σοφούλη και Στρ. Παπάγου 100. Η πρόσβαση στον χώρο των αγώνων μπορεί να γίνει με το λεωφορείο Γ9 (στάση Γέφυρα) και με το τρόλλεϋ 6 (στάση Άγιος Κοσμάς).

Σύστημα αγώνων – κανονισμοί: Το σύστημα αγώνων είναι ελβετικό 5 γύρων. Οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν με το πρόγραμμα swiss manager. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με βάση τους κανονισμούς του σκακιού της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ). Για ζητήματα που θα ανακύψουν και τα οποία δεν καλύπτονται από τους προαναφερθέντες κανονισμούς αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής Αγώνων και ο Διαιτητής.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Το τουρνουά θα διεξαχθεί τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
1ος Γύρος: Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 10:30 π.μ.
2ος Γύρος: Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 6:30 μ.μ.
3ος Γύρος: Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 6:30 μ.μ.
4ος Γύρος: Σαββάτο 19 Μαρτίου 2011 10:30 π.μ.
5ος Γύρος: Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 6:30 μ.μ.

Χρόνος σκέψης: Οι σκακιστές θα έχουν στην διάθεσή τους 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και 30 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπροσθέτως 30 δευτερόλεπτα σε κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.

Χρόνος προσέλευσης – Αναβολές: Ο χρόνος προσέλευσης ορίζεται στη 1 ώρα από την έναρξη της παρτίδας. Όποιος σκακιστής δεν προσέλθει στο χρόνο αυτό χάνει την παρτίδα. Αναβολές δεν επιτρέπονται παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Αγώνων, του Διαιτητή και του αντιπάλου.

Παράβολο συμμετοχής: Το ύψος του παραβόλου συμμετοχής ορίζεται στα 15 ευρώ για όλους τους σκακιστές, πλην των σκακιστών του σκακιστικού τμήματος ΑΕΚ, για τους οποίους το παράβολο ορίζεται να είναι 10 ευρώ. Του παραβόλου εξαιρούνται όλοι οι σκακιστές που φέρουν διεθνή τίτλο (WFM, FM, WIM, WGM, IM, GM). Η καταβολή του παραβόλου θα γίνει πριν την έναρξη του πρώτου γύρου.

Έπαθλα: Ο νικητής του τουρνουά θα λάβει σαν έπαθλο το 40% των παραβόλων, μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Ο δεύτερος νικητής θα λάβει το 20% των παραβόλων, μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Ο τρίτος νικητής θα λάβει το 10% των παραβόλων, μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος έφηβος σκακιστής κάτω των 18 ετών. Κάθε σκακιστής που θα συμμετάσχει στο τουρνουά θα λάβει αναμνηστικό για τη συμμετοχή του. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, τα έπαθλα δεν μοιράζονται καθώς οι ισοβαθμίες αίρονται με βάση τα κάτωθι:

Κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: Για την άρση των ισοβαθμιών θα χρησιμοποιηθούν τα εξής κριτήρια: α) Buchholz β) Median Buchholz γ) Sonneborg-Berger δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της.

Διευθυντής αγώνων – Διαιτητής: Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο Φώτης Αρμπής ενώ διαιτητής ο Γιάννης Βραϊμάκης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Δηλώσεις συμμετοχής (αλλά και πληροφορίες κάθε είδους) στους: Γιάννη Βραϊμάκη (6972 010471), Φώτη Αρμπή (6945 701874) και στο e-mail του σκακιστικού τμήματος ΑΕΚ aek.chessclub@yahoo.gr. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 30, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοικτές μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου. Η κλήρωση του πρώτου γύρου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου και θα αναρτηθεί αμέσως στους εξής ιστότοπους: chess-results.com και aekchessclub.blogspot.com. Το τουρνουά θα αποσταλεί για αξιολόγηση στην ΕΣΟ και στην FIDE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες