Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

2η διάλεξη ΙΜ Κωνσταντίνου Μουτούση


Το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον ΙΜ Κωνσταντίνο Μουτούση, ανακοινώνει τη δεύτερη διάλεξη – παρουσίαση της σειράς με γενικό τίτλο: «Γνωστοί και άγνωστοι μαιτρ από την παλιά σοβιετική σχολή».

Ειδικότερα, η δεύτερη διάλεξη έχει τίτλο:

«Αλεξάντερ Τόλους , Νικολάι Κοπύλοβ -
Δύο νικητές του πρωταθλήματος Λένινγκραντ»

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 (ώρα έναρξης 19:00 και λήξης 21:30) και θα παρουσιαστούν επιλεγμένες παρτίδες των ρώσων GM Αλεξάντερ Τόλους και Νικολάι Κοπύλοβ. Επιπλέον, θα διανεμηθούν και σημειώσεις στους παρευρισκόμενους. Η γενική είσοδος ορίζεται στα 10 ευρώ (5 ευρώ για τους σκακιστές της Α.Ε.Κ.).

Η θεματολογία του πρώτου αυτού κύκλου διαλέξεων, αποσκοπεί κυρίως στο να κάνει περισσότερο γνωστούς στους Έλληνες σκακιστές, τους παίκτες που με την αναλυτική εργασία τους, τις ιδέες τους, τις παρτίδες τους, έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στις εσωτερικές διεργασίες και ζυμώσεις του σοβιετικού σκακιού, συντελώντας με αυτό τον τρόπο καταλυτικά, όχι μόνο στον εμπλουτισμό και στην εξέλιξη της σκακιστικής κουλτούρας γενικότερα, αλλά και στην ανέλιξη αργότερα της χώρας τους σε πρώτη σκακιστική δύναμη παγκοσμίως και εν τέλει, στη γέννεση και δημιουργία, -μέσα από τα αναπόφευκτα, αγκαθωτά κάποιες φορές μονοπάτια, της συστηματικής μελέτης και σκληρής προπονήσεως-, των απαραίτητων εκείνων συστατικών -αυτών που συχνά με μια μόνο λέξη ονομάζουμε υπόβαθρο- για την ανάδειξη των παγκόσμιων πρωταθλητών.


Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του σκακιστικού τμήματος, που βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, Θεμιστοκλή Σοφούλη και Στρατηγού Παπάγου 100.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους: Φώτη Αρμπή (6945 701874) και Γιάννη Βραϊμάκη (6972 010471), καθώς και στο e-mail του συλλόγου: aek.chessclub@yahoo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες