Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μια νίκη και μια ήττα στους δύο τελευταίους γύρους του Gibraltar Chess Congress


Μια νίκη και μια ήττα ήταν ο απολογισμός της Λιθουανής GM της Ένωσης Viktorija Cmilyte στους δύο τελευταίους γύρους του διεθνούς όπεν τουρνουά που έλαβε χώρα στο Γιβραλτάρ.


Στον 9 γύρο αντιμετώπισε τον Paul Szuper από τις ΗΠΑ και τον νίκησε με τα λευκά. Στον 10ο και τελευταίο γύρο αντιμετώπισε τον Ρουμάνο GM Viorel Iordanescu, από τον οποίο ηττήθηκε έχοντας τα μαύρα κομμάτια.

Η σκακίστρια της ομάδας μας συγκέντρωσε συνολικά 6 βαθμούς σε 10 αγώνες, χωρίς μάλιστα να σημειώσει καμιά ισοπαλία. Η απόδοσή της ήταν 2504 (το ΕΛΟ της είναι 2526), ενώ τερμάτισε στην 44 θέση (η αρχική της κατάταξη ήταν 43). Η Viktorija μας, αν και έκανε εντυπωσιακή αρχή δεν έδειξε την ίδια σταθερότητα όταν αντιμετώπισε σκακιστές μικρότερης δυναμικότητας κι αυτό της κόστισε αρκετά.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Ουκρανός GM Vasilly Ivanchuk, ο οποίος συγκέντρωσε 9 βαθμούς σε 10 αγώνες (+8=2) . Η απόδοσή του εκτοξεύτηκε στο αστρονομικό ποσό 2968. Δεύτερος ήταν ο γνωστός GM Nigel Short (ο οποίος διαμένει στην Αθήνα) ο οποίος συγκέντρωσε 8,5 βαθμούς σε 10 αγώνες (+8=1-1 , ηττήθηκε από τον νικητή).

Από τους Έλληνες που συμμετείχαν στο τουρνουά, ο Βασίλης Κοτρωνιάς εγκατέλειψε το τουρνουά μετά τον 5 γύρο. O Κώστας Νικολαΐδης τερμάτισε στην 156 θέση συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς (+3=2-5) ενώ ο Χρήστος Ζυγούρης τερμάτισε στην 60 θέση, συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς σε 10 παρτίδες (+5=2-3). Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Ζυγούρης τερμάτισε 50 θέσεις πιο πάνω από την αρχική του κατάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες